Hämeenlinna järjesti ikävän yllätyksen LP Kangasalle - Urheilu - Aamulehti

Kovia kokenut Hämeenlinna järjesti ikävän yllätyksen ylimieliselle kotijoukkueelle

LP Kangasala hävisi vasta toisen kotiottelun tällä kaudella.

LP Kangasalan hakkuri Gabriela Da SIlva tuuletti rajusti pelin tiimellyksessä ja kokosi 20 pistettä Hämeenlinnaa vastaan.

15.12.2021 21:35

Monien vastoinkäymisten runtelema Hämeenlinnan Lentopallokerho järjesti LP Kangasalan liigajoukkueelle ikävän yllätyksen keskiviikkoiltana.

Italialaisen Giovanni Torchion komentoon siirtynyt hämeenlinnalaisvieras haki Pitkäjärven salista hämmästyttävän 3–2 (21–25, 25–17, 25–27, 25–20, 15–13) -vierasvoiton, vaikka matkassa oli vain yhdeksän pelaajaa.

Ja näistä yhdeksästäkin kaksi kantoi liberon paitaa.

Hämeenlinna on kuulunut jo pitkään naislentopallon kestomenestyjiin, mutta tänä syksynä joukkueen sisällä on käynyt ennätysmäisen rajuja myllerryksiä.

Torchio korvasi vastuuvalmentajana aloittaneen Matteo Pentassuglian lokakuun lopussa. Ulkomaalaisvahvistuksia on mennyt, tullut ja kaikkea siltä väliltä. Lisäksi maajoukkuesentteri Michaela Madsen loukkaantui pahasti ja on ilmeisesti sivussa loppukauden.

LP Kangasalan Emmi Riikilä pelasi keskiviikkona viime kauden seuraansa vastaan.

Katja Kylmäaho jakoi paljon passeja keskipelaajilleen, kuvassa hyökkää Roosa Laakkonen.

Taustaan nähden Hämeenlinnan piti olla suupala puolentoista viikon harjoitusjaksolta palanneelle kotijoukkueelle, mutta toisin kävi.

Kangasalan pelaajilla oli poikkeuksellisen suuria vaikeuksia monissa perusasioissa.

Viiteen erään tuli peräti 14 suoraa nostovirhettä. Roosa Heikkiniemi antoi kuusi pistettä ja oli suurissa vastaanottovaikeuksissa läpi illan, mutta murheita riitti muillekin yleensä pomminvarmasta liberosta Tiiamari Sieväsestä lähtien.

Kun hyökkäyksessä tuli peräti 16 suoraa virhettä ja 10 torjuntaan lyöntiä, Kangasalan tappiota ei kannata hämmästellä.

Kangasala sortui ilmiselvästi asennevammaan – eikä luulotautia pystytty korjaamaan pelin kuluessa.

Hämeenlinnan hakkuri Yasmine Madsen oli kentän ykköshahmo. Ratkaisupisteen lyönyt Netta Hyttinen nousi suureksi yllättäjäksi.

Kanadalainen sentteri Braedyn Tutton järjesti Kangasalan suurimmat ilonaiheet. Tutton napsi peräti kahdeksan torjuntaa ja kokosi kaikkiaan 17 pistettä.

Kangasala saa vielä tilaisuuden kasvojen pesuun käydessään lauantaina yllätysvalmiin Oriveden Ponnistuksen vieraana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut