Joel Banks jatkaa Suomen päävalmentajana - Urheilu - Aamulehti

Kaksi Suomen kulmakiveä lopettavat maajoukkueessa – Joel Banks jatkaa Suomen päävalmentajana: ”Viime kesältä joukkue tulee muuttumaan”

Urpo Sivulan ja Mikko Eskon urat lentopallomaajoukkueessa ovat ohi.

Joel Banks valmensi Suomen miehiä EM-kisoissa Tampereella syyskuussa.

15.12.2021 10:32 | Päivitetty 15.12.2021 17:47

Helsinki

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana keväällä 2019 aloittanut britti Joel Banks jatkaa maajoukkueluotsina, kertoi Lentopalloliitto. Jatkosopimus on malliltaan 2+1 vuotta.

Banksin päävalmentajakaudella Suomi on pelannut kahdesti EM-lopputurnauksessa. Vuonna 2019 Suomi oli 14:s ja tänä vuonna 12:s. Banksin saldo maajoukkuevalmentajana on viisi voittoa ja 27 tappiota, mutta kaikki voitot ovat tulleet EM-lopputurnauksissa.

Liitto ja Banks olivat syksyn EM-kotikisojen jälkeen neuvotteluissa jatkosta, ja liiton mukaan jatkosopimus ”syntyi helposti molempien osapuolten iloksi”.

”Alun siirtymävaiheen jälkeen olen päässyt ajamaan ajatuksiani joukkueeseen ja se on vienyt totta kai aikaa. Mielestäni kolme vuoden prosessi toi viime kesänä hyvän tuloksen. Olin todella ylpeä siitä, miten joukkue EM-kilpailuissa esiintyi. Toivon, että muillakin on olo, että Suomen miesten lentopallo on nyt hyvässä tilanteessa”, Banks kuvaili tiedotteessa.

”Olen erittäin innokas jatkamaan tästä, mihin olemme nyt päässeet. Meidän pitää edelleen päästä eteenpäin. Viime kesältä joukkue tulee muuttumaan, ainakin muutama pelaaja on ilmoittanut maajoukkuepeliensä päättymisestä ja osa toivonut kevyempää maajoukkueohjelmaa tulevaksi kesäksi.”

Akaa-Volleyssa pelaava Urpo Sivula on ilmoittanut Banksille, että hänen pelinsä maajoukkueessa ovat tällä haavaa ohi.

”Urpo teki EM-kisoja varten sataprosenttisesti töitä, ja se näkyi hänen pelissään”, päävalmentaja Banks muistelee STT:lle.

Myös 43-vuotiaan passari-ihmeen Mikko Eskon palvelukset Suomen maajoukkueelle ovat ohi.

”En ole huolissani tulevaisuudesta. Esimerkiksi joukkueessani pelaava 19-vuotias yleispelaaja Veeti Nikkinen on lupaava tyyppi. Myös Hollannissa pelaavalta hakkurilta Joonas Jokelalta odotan paljon”, belgialaista Maaseikia valmentava Banks sanoo.

Päivitetty 15.12.2021 kello 17.30. Lisätty tiedot Urpo Sivulan ja Mikko Eskon maajoukkueurien päättymisestä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut