Brändäävätkö Tampereen huippuseurat tähtiään tarpeeksi? - Urheilu - Aamulehti

Brändäävätkö Tampereen huippuseurat tähtiään tarpeeksi? Urheilun kuluttamisen muutoksessa olisi usealla seuralla iskun paikka

Tampereen alueelta löytyy eri urheilulajien tähtiloistoa useasta lajista ja tuleva vuosi 2022 näyttää jälleen Pirkanmaan hallinnalta eri palloilulajeissa.

17.12.2021 7:00

Aamulehti

Huippu-urheilun kuluttamisesta on tullut viime vuosikymmeninä yhä enemmän supertähtikeskeistä. Isot massat tulevat katsomaan tähtiä ja heidän uskomattomia suorituksiaan sekä kokemaan elämyksiä ennemmin kuin taidokkaan taktisen suorittamisen tai perinteiden vuoksi.

Tämä näkyy etenkin Yhdysvalloissa koripalloliiga NBA:ssa ja yhä enemmän myös jääkiekkoliiga NHL:ssä. Tähdet myyvät ja heitä myydään. Jalkapallossa supertähdet ovat yhä tärkeämpi myyntivaltti, kun laji valtaa markkinoita Kiinasta ja suurseurat havittelevat ties mitä superliigojaan.

Nyt samantyylinen kuluttaminen alkaa olla mahdollista Tampereella useassa lajissa.

Tarkastellaan tilannetta.

Jääkiekossa jo pelkkä Nokia-areena luo uudenlaiset puitteet urheiluviihteelle. Mutta jos haluaa tulla katsomaan valovoimaisen tähden temppuja, voi valita esimerkiksi Anton Levcthin, Les Lancasterin tai Petri Kontiolan tapaisen samettikäden.

Jalkapallossa Ilves julkaisi juuri Petteri Pennasen pitkän sopimuksen. Hänen tasoistaan tähtihankintaa ei ole ihan hetkeen nähty Tampereella. Pallotaituri tuo oman viihde-elementtinsä Ratinan stadionille.

Pesäpallossa Manse PP:n Juha Puhtimäki ja Virpi Hukka ovat kenties sarjojensa viihdyttävimmät ja taitavimmat pelaajat. Salibandyssä MM-kisajoukkueissa esiintyneet Classicin Nico Salo, Sanni Nieminen ja monet muut ovat taidoiltaan ehdotonta maailman huippua.

Jos ottelu ei itsessään kiinnosta, olisiko tähdissä väylä saada yleisöluvut nousuun, kun vaikea pandemia-aika on katsojalukuja rajusti runnonut? Ilmainen vinkki siis alueen seuroille: tuokaa omat tähtenne vielä vahvemmin maksavan yleisön silmien eteen ja brändätkää heitä. Tähtiä Tampereella riittää. Myös vastustajien supertähtien esiintuonti kannattaa, tähtien kohtaamiset kiinnostavat ja puhuttavat.

Samalla voi todeta, että Tampere vaikutta pitävän kiinni asemastaan Suomen palloilupääkaupunkina, kuten Aamulehti 2.12.2021 kertoi. Vuotta 2022 katsoen palloilumitaleja tullee taas useampi.

Lue lisää: Vertailu: Tampere on noussut komealla tavalla Suomen palloilupääkaupungiksi – asiantuntijat kertovat syyt

Jääkiekossa Ilves ja Tappara ovat miesten mitalitaistossa tällä hetkellä mukana, samoin Ilves naisissa. Salibandyssä Classic hakee myös kahta mitalia. Kesälajeista pesäpallossa mitaleja voi myös odottaa, jalkapallossa ei ehkä vielä ensi vuonna.

Tähän kun vielä lisätään naapurikuntien useat palloilun kärkijoukkueet muun muassa Sastamalasta, Nokialta, Akaasta ja Kangasalta, löytyy Tampereen alueelta urheiluviihdettä niin paljon sekä joukkueiden laadun että yksilöloiston myötä, että kuluttajalla on todellakin varaa valita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut