Superpesisvalmentaja pyytää julkisesti anteeksi seksuaalista häirintää - Urheilu - Aamulehti

Tunnettu Superpesis-valmentaja pyysi julkisesti anteeksi seksuaalista häirintää

”Toimin silloin väärin. Syyllistyin epäasialliseen käytökseen ja varmasti myös seksuaaliseen häirintään tekstiviesteilläni.”, Petri Kaijansinkko toteaa.

Petri Kaijansinkko on viime vuodet ollut mukana naisten Superpesiksen Jyväskylän Kirittärien valmennuksessa.

14.12.2021 12:40 | Päivitetty 14.12.2021 19:01

Naisten Superpesiksessä pelaavan Kirittärien valmennuksessa nykyisin toimiva Petri Kaijansinkko julkaisi tiistaina seuran sivuilla julkisen anteeksipyynnön seksuaalisesta häirinnästä. Nuoren pelaajan häirintä tapahtui vuonna 2014 ja siitä kertoi hiljattain Urheilulehti. Jutussa ei mainittu valmentajaa nimeltä.

”Toimin silloin väärin. Syyllistyin epäasialliseen käytökseen ja varmasti myös seksuaaliseen häirintään tekstiviesteilläni. Hävettää ja kaduttaa. Pyydän sydämestäni anteeksi asianosaiselta, ja kaikilta, joita olen toiminnallani pitkän urani aikana loukannut. Olen parantanut tapani ja lupaan jatkossakin olla parempi ihminen. Kiitos niille, jotka edelleen luottavat minuun. Pesis on minulle elämäntapa ja rakas laji”, Petri Kaijansinkko sanoo Kirittärien sivuilla.

Kaijansinkko viestitti tiistaina STT:lle, ettei kommentoi tässä vaiheessa enempää.

Kaijansinkko valmensi vuonna 2014 Raumalla. Hän on tapauksen jälkeen työskennellyt seitsemän kautta ongelmitta Kirittärien valmentajana, Kirittäret kertoi. Silloinen seurajohto kävi tapauksen läpi Kaijansinkon edellisen seuran kanssa. Asiaa on Kirittärien mukaan käyty huolellisesti läpi seurassa, eikä Kaijansinkon toiminnassa ole Kirittärien kaudelta ilmennyt mitään selviteltävää.

”Tämä on ollut raskas ja vaikea asia, mutta näistä aiheista ei voi vaieta, niistä pitää puhua. Ja ”Pete” (Kaijansinkko) halusi myös tulla esiin. Haluan korostaa, että Kirittäret haluaa huolehtia, että kaikki voivat toimia ja harrastaa seurassa turvallisesti”, Kirittärien nykyinen puheenjohtaja, europarlamentaarikko Henna Virkkunen sanoi STT:lle.

”Emme ole saaneet hänestä mitään negatiivista palautetta. Viimeksi tänä syksynä on tehty kysely seurassa. Hän on ollut hyvä ja pidetty työntekijä”, Virkkunen jatkaa.

Pesäpalloliitto on käynnistänyt asiasta selvityksen.

”Jos voimme olla avuksi, annamme kaiken mahdollisen avun. Liiton selvitys saadaan toivottavasti pian valmiiksi, toivottavasti jouluun mennessä”, Virkkunen sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut