Suomi eteni salibandyn MM-finaaliin - Urheilu - Aamulehti

MM-finaaliin! Sami Johansson ratkaisi Suomen finaalipaikan vain 49 sekuntia ennen kolmannen erän loppua

Suomi kohtaa finaalissa lauantaina Ruotsin.

Peter Kotilainen (vasemmalla) ja Eetu Sikkinen juhlivat Suomen 2–2-tasoitusta MM-välierässä.

10.12.2021 20:30 | Päivitetty 10.12.2021 20:46

Suomi voitti miesten salibandyn MM-kisojen välierässä Tshekin 3–2 ja eteni MM-kisojen finaaliin. Finaalissa Suomi kohtaa launtaina Ruotsin.

Suomi nousi kahden maalin takaa-ajosta tasoihin ja lähti tasatilanteesta 2–2 kolmanteen erään salibandyn MM-välierässä Tshekkiä vastaan. Suomen maalit tekivät Justus Kainulainen ja Peter Kotilainen.

Kolmannessa erässä Suomi meni Sami Johanssonin maalilla 3–2-johtoon ajassa 59.11.

Ruotsi kukisti ensimmäisessä välieräpelissä Sveitsin 6–1.

Ajassa 13.28 Adam Hemerka voitti maalinedustaistelussa aseman Rasmus Kainulaista vastaan ja runnoi Filip Formanin syötöstä Tshekin 1–0-johtoon. Runsas minuutti myöhemmin Juha Kivilehto joutui hidastamaan Tshekin nopeaa hyökkäystä sääntöjen vastaisesti ja joutui istumaan kaksiminuuttista. Ylivoimalla Tshekki pyöritti komean kuvion päätteeksi pallon Marek Benesin lapaan takakulmalle, josta tämä nosti 2–0.

Suomi kurtisti kulmiaan ja kovensi karvaustaan entistä aggressiivisemmaksi. Tshekki ei tästä hätkähtänyt, vaan osoitti pystyvänsä pallolliseen peliin Suomen kovintakin painetta vastaan.

Toisen erän alussa Juha Kivilehto pääsi huippupaikalle nokikkain Tshekin maalivahdin Lukas Bauerin kanssa, mutta ei saanut palloa tshekkivahdin taakse. Toista erää oli pelattu 12.08 minuuttia, kun Suomi sai vihdoin kavennusmaalin tehtyä. Justus Kainulaisen kaukolaukaus upposi pitkän hyökkäyksen päätteeksi Joonas Pylsyn syötöstä. Maali herätti kotiyleisön ja sai Suomen lisäämään kierroksia koneeseensa.

Toiseen erätaukoon oli aikaa vajaat kaksi ja puoli minuuttia, kun pallo oli toisen kerran Tshekin maalissa. Ville Lastikan laukauksen uhka veti tshekkipuolustuksen huomion puoleensa, ja Lastikka pääsi tarjoilemaan avopaikan Peter Kotilaiselle, joka tasoitti 2–2:een.

Sami Johansson ratkaisi pelin huimalla rannelaukauksellaan, joka painui Tshekki-maalin takakulmaan. Suomi hallitsi kolmatta erää selvästi. Suomen maalin jälkeen Tshekki otti aikalisän ja sai vielä tasoituspaikan viime sekunnilla, mutta Suomen puolustus kesti.

Päivitetty 10.12.2021 kello 20.46. Lisätty pelin lopputulos.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut