Classicin uusi päävalmentaja Juuso Koskinen oli sivussa valmennushommista 15 vuotta - Urheilu - Aamulehti

Juuso Koskinen sai yllättäen päävalmentajan paikan – ”Kysyin kahden erän jälkeen, paljon peli on”

Juuso Koskinen ei miettinyt pitkään, kun häntä pyydettiin yllättäen Classicin naisten päävalmentajaksi.

Juuso Koskinen valmensi Classicin naisten liigajoukkuetta lauantaina.

15.1. 19:07

Aamulehti

Tampereen Classic yllätti salibandyväen perjantaina, kun se ilmoitti, että Pekka Nieminen hyppää sivuun naisten liigajoukkueen päävalmentajan tehtävistä välittömästi. Niemisen kerrottiin lopettavan henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Loppukauden ajaksi valmennusvastuun otti Juuso Koskinen, joka sai pestiinsä voittoisan alun lauantaina. Classic voitti Lempäälässä Loiston 5–2 (1–1, 4–1, 0–0).

”Penkin takana oli mukava olo. Oli kiva päästä taas pienen tauon jälkeen näihin hommiin ja tekemään töitä hyvän valmennusryhmän kanssa”, Koskinen sanoo.

Koskinen kertoo, että pelin aikainen valmentaminen ei tuottanut ongelmia, koska edellisestä valmennuspestistä ei ollut kovin kauan aikaa. Itse ottelu alkoi tamperelaisilta hieman nihkeästi ja hermostuneesti, mutta nousujohteinen esitys toi selkeän voiton.

”En osannut jännittää. En paneutunut yhtään vastustajaan enkä tiennyt, mitä odottaa. Näin tämän yhtenä harjoituksena, jossa opittiin yhdessä asioita.”

Koskinen ei tosiaan liikaa stressannut.

”Kysyin kollegoilta kahden erän jälkeen, paljon tämä peli on.”

Koskisen viikko sai käänteen keskiviikkona, jolloin hän sai soiton seurajohdolta. Koskinen sanoo tehneensä ratkaisunsa sekunneissa.

”Halusin lähteä rakasta seuraani ja organisaatiota auttamaan.”

Jo seuraavana yönä hän piti palavereja uuden valmennusryhmän kanssa. Joukkueelle asiasta kerrottiin torstaina. Koskisen mukaan joukkue suhtautui tapahtuneeseen hyvin.

”Alussa oli pientä jännitystä, kun oli uusi tyyppi tuijotteli penkin takana, mutta ei se enää lopussa vaikuttanut”, Classicin hyökkääjä Suvi Hämäläinen sanoi Ruudun lähetyksessä pelin jälkeen.

Juuso Koskinen oli mukana Classicin naisten valmennusryhmässä, kun joukkue voitti seuralle sen historian ensimmäisen SM-kullan keväällä 2003. Viimeksi hän valmensi Classicin A-poikia kaudet 2019–2021. Valmennustehtävien väliin mahtui 15 vuotta.

”Vaikka olin pitkään pois arkivalmennuksesta, palo joukkueen kanssa toimimiseen on kytenyt”, Koskinen sanoo.

Koskinen on pysynyt lajissa kiinni eri rooleissa ja muun muassa työnsä kautta. Hän on myyntihommissa Oxdogilla, joka tuottaa salibandyvarusteita.

”Työnantaja suhtautui hyvin ja ymmärsi tilanteen. Tämä on vain kolmen kuukauden projekti. Se ei ole työnantajalle pitkä juttu.”

Koskinen ei puhukaan pidemmistä valmennushaaveista. Classic kertoi perjantaina, että Jarkko Rinne aloittaa päävalmentajana tämän kauden jälkeen.

Classic kuuluu tänä keväänä mitalisuosikkien joukkoon, jos joukkueen peli ei mene valmentajavaihdoksesta sekaisin. Nyt ryhmä on sarjassa neljäntenä.

”Joukkue on todella potentiaalinen ja pelannut tähänkin asti hyvin tuloksekkaasti. Meidän valmennuksen tavoitteena on saada ryhmä toimimaan mahdollisimman hyvin ja urheilullisesti ja sitoutuneesti.”

Koskinen ei mielellään puhu muutoksista.

”En tiedä entisestä eikä minun tarvitsekaan tietää. En katso millään lailla menneisyyteen. Meidän valmennusviisikolla on oma näkemys, joka lähtee perusarvoista eli ahkeruudesta ja sitoutumisesta”, Koskinen sanoo ja kertoo joukkueen ja valmennuksen keskittyneen ensi metreillä puolustuspeliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut