Charlotte Kalla putosi Ruotsin maajoukkueesta - Urheilu - Aamulehti

Romahdus Lillehammerissa pudotti Charlotte Kallan ulos Ruotsin maajoukkueesta: ”Tiedän, että minulla on enemmän tarjottavaa”

Yli 20 arvokisamitalia saavuttanut olympiavoittaja ja maailmanmestari ei mahtunut Ruotsin joukkueeseen Davosin maailmancupissa.

Ruotsin hiihtotähden Charlotte Kallan alkukausi on ollut vaikea. Kuva Rukan maailmancupista perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin kisasta, jossa Kalla oli 23:s.

6.12.2021 21:18

Tuloksellisesti heikon alkukauden hiihtänyt ruotsalaistähti Charlotte Kalla puuttuu maansa maajoukkueesta seuraavissa maailmancupin osakilpailuissa.

Ruotsin hiihtoliitto julkisti maanantaina Sveitsin Davosiin matkaavat hiihtäjät, eikä Kallan nimeä löytynyt listalta.

”Tiedän, että minulla on enemmän tarjottavaa, ja toivottavasti kroppa reagoi hyvin tulevissa kilpailuissa lyhyemmän harjoitusjakson jälkeen”, Kalla kommentoi Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n mukaan.

34-vuotiaan tähden putoaminen joukkueesta nousi otsikoihin SVT:n lisäksi lukuisissa ruotsalaislehdissä, kuten Dagens Nyheterissä, Aftonbladetissa ja Expressenissä.

Ruotsin naishiihtäjien maajoukkuevalmentaja Magnus Ingesson kertoi joukkueen julkistamisen yhteydessä Kallan harjoittelevan seuraavat kymmenen päivää kotonaan.

Hän lisäsi tietävänsä syksyn perusteella, että Kallalla on yhä kapasiteettia menestyä.

”Siksi uskomme, että uusi startti kauteen kotona voi tehdä hänestä paljon vahvemman laduilla”, Ingesson sanoi.

Kalla hiihti maailmancupin avauksessa Rukalla sijoitukset 20:nnen sijan paikkeille.

Lillehammerin vapaan hiihtotavan kympillä Kalla jäi 39:nneksi eli ulos maailmancupin pisteiltä. Se pudotti hänet 4x5 kilometrin viestissä Ruotsin kakkosjoukkueeseen.

Viestiosuudellaan Kalla oli kymmenenneksi nopein. Hyvässä vireessä alkukaudesta ollut Frida Karlsson oli osuuden nopein. Kalla hävisi maannaiselleen 52 sekuntia.

Kalla on saavuttanut urallaan yhdeksän olympiamitalia ja 13 MM-mitalia. Hän on kolminkertainen olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut