Hurmos horjutti VaLePan valta-asemaa toden teolla – "Onneksi pää pysyi kylmänä loppuun asti” - Urheilu - Aamulehti

Hurmos horjutti VaLePan valta-asemaa toden teolla – "Onneksi pää pysyi kylmänä loppuun asti”

Yhdeksän peräkkäistä pokaalia kaapannut sastamalalaisjoukkue eteni Suomen cupin lopputurnaukseen vaikeimman kautta.

Jiri Hänninen niittasi ratkaisupisteen ja päästi VaLePan pitkästä piinasta.

6.12.2021 21:41 | Päivitetty 6.12.2021 21:50

Hetken näytti jo siltä, että Vammalan Lentopallon pitkä valtakausi päättyy itsenäisyyspäivän iltana.

Joensuulaiskatsojat vaipuivat ekstaasin partaalle, kun Karelian Hurmos venytti tuplapanoksin pelatun kamppailun viidenteen erään ja johti sitäkin vielä puolivälissä.

Mutta ei – sastamalalaisjoukkue ei taipunut vieläkään.

VaLePa hoiti tyynesti ratkaisupallot, rutisti kamppailun edukseen 3–2 (24–26, 25–19, 25–17, 14–25, 15–13) ja nappasi kaksi liigapistettä.

Tärkein juttu oli kuitenkin voitolla varmistunut Suomen cupin lopputurnauspaikka.

Cup huipentuu Tampereella pelattavaan Final Fouriin 21.–23. tammikuuta. Olisi ollut noloa, jos turnausta isännöivä VaLePa olisi jäänyt tapahtuman ulkopuolelle.

Miesten välierissä nähdään VaLePan ohella Hurrikaani ja Savo Volley sekä voittaja otteluparista Kokkolan Tiikerit–Akaa-Volley (pelipäivä 13.12.).

VaLePa on kahminut kotimaan kentiltä peräti yhdeksän peräkkäistä pokaalia (neljä Suomen mestaruutta ja viisi cupin voittoa). Nyt upean sarjan katkeaminen oli todella lähellä.

”Mutta ei katkennut. Pää pysyi kylmänä loppuun asti”, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko huokaisi.

Kun Jiri Hänninen täräytti ottelupallon Hurmoksen torjunnan käsistä katsomoon, VaLePan pelaajat tuulettivat poikkeuksellisen vapautuneesti. Kaikki tiedostivat, että itsenäisyyspäivän ilta olisi voinut päättyä toisinkin.

”Olen todella huojentunut, kun pystyimme kääntämään äärettömän vaikean matsin eduksemme. Hurmos pani meidät todella koville”, Kangaskokko puhalsi.

VaLePa oli suurissa vaikeuksissa varsinkin Markuss Cielavsin syöttöjen kanssa. Cielavs napsi vieraiden nostajilta neljännessä erässä peräti kuusi ässää.

Kanadalaishakkuri Jerome Crossin pelituntuma on vielä vähäinen vaivojen jäljiltä. Hän hyytyi pakkaselle ja jäi selkeästi Hurmoksen pallontappajan Eetu Häyrisen varjoon.

Niinpä laiturit Hänninen (16 pistettä) ja Sakari Mäkinen (17) kantoivat kovimman kuorman. Sentteri Mikko Karjarinta tuki mainiosti keskeltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut