Nokia-areenan tunnelma oli yhtä uninen kuin Hakametsässä kesäisin – yksi ratkaisu korjaisi ongelman nopeasti - Urheilu - Aamulehti

Nokia-areenan tunnelma oli yhtä uninen kuin Hakametsässä kesäisin – yksi ratkaisu korjaisi ongelman nopeasti

Tappara ja Ilves vaihtoivat osia lauantaiksi. Tappara löysi kaulaltaan pulssin lauantaiaamuun herättyään.

4.12.2021 18:33

Aamulehti

Nokia-areenan avauspelit voi niputtaa yhteen seuraavasti: hieno ja tunnelmallinen alkushow, mitä seurasi vierasjoukkueen täysi hallinta ja kotijoukkueen rimanalitus.

Nokia-areenassa nähtiin kaksi maailmanluokan urheiluviihdetapahtumaa, mutta kiekon ollessa jäässä tunnelma oli samalla tasolla kuin Hakametsässä kesän harjoituspeleissä. Vierasjoukkueiden dominointi on osasyy tähän, muttei pääsyy.

Tapparan ja Ilveksen kotiotteluissa Hakametsässä seisomakatsomot olivat tamperelaistunnelman sydän ja sielu. Niitä kaivataan myös Nokia-areenaan, jotta halli olisi samanlainen pätsi vierasjoukkueille kuin Hakametsä aiemmin oli.

Pitää muistaa, että nyt Nokia-areenassa oli kahtena iltana peräkkäin täysi tupa, 13000 katsojaa. Jos ensi viikon Tappara–SaiPa-pelissä on paikalla 4000 katsojaa, millainen torkkutuokio areenassa silloin koetaan?

Pelillisesti Tappara löysi kaulaltaan pulssin lauantaiaamuun herättyään. Kirvesrinnat pelasivat yhteen ja täydellä asenteella. Jos tämä Tappara olisi kaukalossa illasta toiseen, Tappara ei ikinä olisi sarjataulukossa kuuden parhaan ulkopuolella.

Parhaiten muutosta perjantain ja lauantain välillä ilmensivät Tapparan kärkipelaajat. Maalivahti Christian Heljanko sai Ilves-kannattajilta ilkkuvia kannatushuutoja perjantain epäonnistumisen jälkeen ja lauantaina selvisi nopeasti, kehen Ilves-pääty loi sinioransseista eniten painetta.

Heljanko vastasi suurpelaajan tavoin torjumalla nollapelin. Avauserän Santeri Virtasen läpiajon ja Joona Ikosen tulisen lyöntilaukauksen pysäytykset petasivat Tapparan 3–0-maalein viemää toista erää.

Tapparan parhaat kenttäpelaajat olivat lauantaina samoin ilmoittautuneet työpaikalleen. Tyler Morleyn johtama ykkösketju oli Nokia-areenan kakkosillan paras trio.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut