Iivo Niskanen keskeytti maailmancupin kisan Norjassa - Urheilu - Aamulehti

Iivo Niskanen keskeytti maailmancupin kisan Norjassa

Norjalaismiehet hiihtivät kolmoisvoittoon, Hyvärinen parhaana suomalaisena 25:s.

4.12.2021 12:15

Iivo Niskasen vapaan hiihtotavan kilpailut eivät tunnu onnistuvan tämän kauden maailmancupissa. Viime sunnuntaina Niskanen jätti Rukalla vapaan hiihtotavan takaa-ajokisan väliin kovan pakkasen takia, ja tänään Niskanen keskeytti Norjan Lillehammerissa 15 kilometrin hiihdon ennen puolta matkaa.

Niskasen keskeytys jätti suomalaisten panoksen vaisuksi, vaikka vielä alkumatkan väliajoissa Perttu Hyvärinen näytti etenevän hyvää vauhtia Norjan Håvard Mosebyn peesissä. Hyvärinen oli 25. sijallaan paras suomalainen. Hän jakoi sijan Ranskan Clement Parissen kanssa, ja eroa kärkeen kertyi 1.09.

”Kolmannella kierroksella tuli aika raju nitkahtaminen, mutta viimeisellä kierroksella sain taas vauhdista kiinni. Hiihto ei ole vielä ihan parasta”, Hyvärinen kommentoi Ylen tv-haastattelussa.

Norjalaiset ottivat kotiladuillaan kolmoisvoiton, sillä voittoon hiihti Simen Hegstad Krüger ennen Hans Christer Holundia ja kolmanneksi sijoittunutta Martin Löwström Nyengetiä. Rukan pakkaskisasta norjalaisetkin jäivät sivuun.

Kärkikaartiin kolmen norjalaisen takana kuuluivat myös Venäjän Aleksei Tshervotkin ja Rukalla takaa-ajossa hyvin hiihtänyt Tshekin Michal Novak. Yhdeksän parhaan joukossa oli seitsemän norjalaista, vaikka supertähti Johannes Hösflot Kläbo oli 12:s.

Remi Lindholm jäi niukasti cup-pisteiden ulkopuolelle 32. sijallaan, eroa kärkeen 1.19,2. Lauri Lepistö oli 39:s ja Joni Mäki 49:s.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut