Lauri Vuorinen taisteli sprintin viidenneksi - Urheilu - Aamulehti

Kläbo hurjasteli ylivoimaisen voiton Lillehammerin sprintistä – Lauri Vuorinen taisteli viidenneksi: ”Aamulla oli tosi huono fiilis”

Jasmi Joensuu ylsi naisten sprintissä välieriin.

Lauri Vuorinen oli viides Lillehammerin vapaan sprintissä, kuva viime viikonlopulta Rukalta.

3.12.2021 15:17 | Päivitetty 3.12.2021 15:38

Lauri Vuorinen sijoittui viidenneksi maastohiihdon vapaan hiihtotavan sprintissä Norjan Lillehammerissa. Vuorinen otti puolivälierissä erävoiton ja sijoittui välierissä toiseksi.

Vuorisen loppusijoitus on hänen uransa paras maailmancupin kilpailuissa.

”Aamulla oli tosi huono fiilis ehkä jännityksen takia, mutta kilpailussa pystyi tekemään rennosti töitä ja tuli hyvä tulos”, Vuorinen kertoi kilpailupäivästään Viaplay sportilla.

”Taktiikka oli hiihtää aina ensimmäinen kierros mahdollisimman helpolla. Se toimi, sillä paukkuja riitti nousuun.”

Miesten sprintin voittoon hiihti Norjan Johannes Hösflot Kläbo ylivoimaisesti. Thomas Helland Larsen varmisti Norjan kaksoisvoiton ennen Ranskan Richard Jouvea.

Vuorinen otti puolivälierissä napakalla hiihdolla erävoiton. Välierässään hän joutui ahtaalle, mutta teki rajuja taktisia ratkaisuja, joista hän sai tuomarilta varoitukseksi keltaisen kortin.

Loppukilpailussa Vuorinen pyrki ratkaisuun viimeisessä nousussa, mutta voimat eivät enää riittäneet kärkikamppailuun. Se ei häntä harmittanut, kun hän pääsi vapaalla hiihtotavalla loppukilpailuun.

”Vapaalla on ollut aiemmin vaikeaa erävaiheessa, mutta nyt minulla oli aseita voittaa koviakin kavereita. Tämä antoi uskoa, että vauhtia löytyy”, Vuorinen iloitsi.

Joensuu kangistui välierän lopussa

Rukan kisoissa perinteisen sprintin voittanut Ruotsin Maja Dahlqvist oli Lillehammerissa etevin vapaalla hiihtotavalla. Dahlqvist otti kauden toisen sprinttivoittonsa 35 sekunnin sadasosan erolla Yhdysvaltain Jessie Digginsiin. Norjan Tiril Udnes Weng oli kolmas.

Dahlqvist nousi voitolla naisten maailmancupin kärkeen.

Jasmi Joensuu selviytyi Rukan tapaan välieriin, mutta sijoitus tipahti Norjassa kolme pykälää 12:nneksi. Joensuu haki välierän viimeisessä nousussa finaalipaikkaa Digginsin peesistä, mutta rohkea yritys kostautui lopputasaisella.

Pahasti kangistunut Joensuu jäi erässään kuudenneksi.

”Pitää olla tyytyväinen, kun tuli top-12 (välieräpaikka) nyt neljättä kertaa peräkkäin maailmancupin sprintissä”, Joensuu totesi Hiihtoliiton äänitiedotteessa.

”Olen näyttänyt itselleni, että välierä on minulle rutiinisuoritus. Finaalipaikka jäi vielä saavuttamatta, mutta oli hyvää hiihtoa viimeiseen puoleen minuuttiin asti. Ei se finaalipaikka ole isoista asioista kiinni.”

Joensuu oli aika-ajossa 20:s ja otti puolivälierissä jatkopaikan aikavertailusta. Lopputuloksissa hän sijoittui 12:nneksi. Jasmin Kähärä putosi jatkosta puolivälierissä.

Päivitetty 3.12.2021 kello 15.38. Lisätty Vuorisen kommentit ja laajennettu juttua.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut