Arttu Kangas lopettaa uransa - Urheilu - Aamulehti

Moninkertainen Suomen mestari Arttu Kangas lopettaa uransa – ”Kuulaan en ole tänä syksynä koskenut”

Arttu Kangas opiskelee Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella.

Arttu Kangas voitti viimeisimmän SM-kultansa Tampereella elokuussa.

1.12.2021 15:24

Helsinki

Kuulantyönnön seitsemänkertainen Suomen mestari ja viimeisin kotimainen 20 metrin ylittäjä Arttu Kangas lopettaa uransa. Suomen Urheiluliiton tiedotteen mukaan hän keskittyy jatkossa perhe-elämään ja opintoihin Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella.

Kankaan perheeseen kuuluvat vaimo ja puolitoistavuotias tytär. Hän asuu Lempäälässä.

”Pitkään tätä mietin. Ratkaisevaa oli halu panostaa opiskeluun ja antaa enemmän aikaa perheelle. Kulunut vuosi on ollut aika hektinen, kun yritin yhdistää urheilua, opiskelua ja perhe-elämää. Aika meni paljolti urheiluun ja muusta jäi paljon uupumaan”, 28-vuotias Kangas avasi tiedotteessa keskiviikkona.

Jääkiekkoa nuoruudessaan pelannut Kangas aloitti kuulantyönnön isänsä Jarmo Kankaan ohjauksessa. Hän työnsi pisimmillään ulkoradoilla 20,30 ja hallissa 20,18.

”Treenaamista olen muuten jatkanut, mutta kuulaan en ole tänä syksynä koskenut. Tämä oli ensimmäinen kerta minulle, kun mietin syksyllä uran jatkoa. En löytänyt sellaista motivaatiota jatkaa kuin muina syksyinä. Se edesauttoi päätöstä”, Kangas sanoi.

Hänen veljensä Aaron Kangas on moukarinheittäjä, joten heitto-osaamista riittää perhepiirissä. Artun uran kohokohdat ovat selvät.

”20 metrin ylitykset ja varsinkin se ensimmäinen ovat jääneet itselleni parhaiten mieleen. Hienot muistot minulle jäi myös Suomen mestaruuksista ja maaotteluvoitoista.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut