Rukalla lauantain mäkikisan voittaneella Kobayashilla koronatartunta - Urheilu - Aamulehti

Mediat: Rukalla lauantain mäkikisan voittaneella Kobayashilla koronatartunta

Slovenian Anze Lanisek voitti Rukan mäkikisan sunnuntaina.

Lauantaina Kuusamossa mäkihypyn maailmancup-kisan voittaneella japanilaisella Ryoyu Kobayashilla on koronavirustartunta

28.11.2021 21:53

Lauantaina Kuusamossa mäkihypyn maailmancup-kisan voittaneella japanilaisella Ryoyu Kobayashilla on koronavirustartunta, kertoo japanilainen uutistoimisto Kyodo News. Suomessa asian uutisoi ensin Ilta-Sanomat.

Kobayashi, 25, ei kilpaillut Rukalla sunnuntaina, ja hänet on eristetty muista kilpailijoista Kuusamossa. Kyodo Newsin mukaan Kobayashi on oireeton.

Kobayashi venytti lauantaina uransa 20. voittoon maailmancupissa, kun hän oli ykkönen HS142-mäen kilpailussa. Kyodo Newsin laskelman kanssa ristiriidassa ovat Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n tilastot, joiden mukaan Kobayashilla on koossa jo 22 voittoa maailmancupista. Ensimmäisen voittonsa hän saavutti FIS:n mukaan Rukalta marraskuussa 2018.

Kobayashi voitti cupin kokonaiskisan kaudella 2018–2019.

Sunnuntain kisassa karsinnan selvittäneet Suomen Niko Kytösaho ja Antti Aalto karsiutuivat toiselta kierrokselta mäkihypyn miesten maailmancupin kilpailussa Kuusamon Rukalla. Kytösahon hyppy kantoi avauskierroksella 127,5 metriä, joka riitti 35:nteen sijaan.

Aalto oli 110 metrin hypyllään 47:s.

Slovenian Anze Lanisek piti toisella kierroksella Saksan Karl Geigerin ja Markus Eisenbichlerin takanaan ja juhli uransa ensimmäistä maailmancupin kisavoittoa. Lanisek hyppäsi kisan avauskierroksella 147 metrin hirmuhypyn.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut