Tero Seppälä avasi kautensa ampumahiihdon maailmancupissa vahvasti - Urheilu - Aamulehti

Tero Seppälä avasi kautensa ampumahiihdon maailmancupissa vahvasti: ”Sivusin heti viime talven parasta sijoitustani”

”Sivusin heti viime talven parasta sijoitustani.”

Tero Seppälä oli 16:s ampumahiihdon maailmancupin avauskisassaan Ruotsin Östersundissa.

28.11.2021 19:21

STT

Tero Seppälä avasi kautensa ampumahiihdon maailmancupissa vahvasti sijoittumalla Ruotsin Östersundin pikamatkalla 16:nneksi. Kymmenen kilometrin pikakilpailussa ykköseksi ylsi isäntämaan Sebastian Samuelsson, jolle Seppälä hävisi 1.12,2 minuuttia.

Toiseksi kiiruhti Norjan Vetle Sjåstad Christiansen ja kolmanneksi Norjan Johannes Thingnes Bö. Kärkikolmikko ampui puhtaasti.

”Hyvä alku talvelle, sivusin heti viime talven parasta sijoitustani. Samalla alkutalven tavoitteena ollut olympianäyttö eli top 16 -sijoitus saavutettiin”, Seppälä sanoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Seppälä ampui makuulta puhtaasti, mutta pystypaikalta tuli yksi ohilaukaus. Maailmancupin kilpailu oli Seppälälle kauden ensimmäinen, sillä hän jätti lauantain normaalimatkan väliin flunssaoireiden takia.

”Ihan tyytyväinen olen tekemiseeni penkalla, ei ollut semmoista kyttäilyä, vaikka ei erityisen nopeaakaan. Hiihdossa vähän tuntui, kun eilisen (lauantain) jouduin jättämään väliin. Ei ihan paras vire ollut, mutta tästä se lähtee”, Seppälä sanoi.

Olli Hiidensalo oli pikamatkalla 53:s. Kaksi sakkoa ampunut Hiidensalo jäi kärjestä 2.08,4. Yhden ohilaukauksen rasittama Tuomas Harjula jäi Hiidensalosta yhden sijan ja kärjelle 2.13,6. Kaksi sakkoa ampunut Heikki Laitinen oli sijalla 89 hävittyään voittajalle yli kolme minuuttia.

Eder tyytyväinen hiihtoonsa

Naisten 7,5 kilometrin pikamatkalla Mari Eder sijoittui parhaana suomalaisena 32:nneksi. Eder ampui ensimmäisestä makuuammunnasta kaksi sakkoa.

Kilpailun voitti puhtaasti ampunut Ruotsin Hanna Öberg ennen Ranskan Anais Chevalier-Bouchet'ta ja Norjan Marte Olsbu Röiselandia. Eder jäi kärjestä 1.34,5 minuuttia.

”Hiihto oli huomattavasti parempaa kuin eilen (lauantaina). Viimeinen kierros tuli hyvin, ja vielä tuntuisi, että pystyisi kovempaakin aloittamaan”, Eder sanoi.

Suvi Minkkinen ampui kaksi sakkoa ja oli 81:s. Nastassia Kinnunen oli kolmella sakolla sijalla 84 ja Erika Jänkä kahdella sakolla sadas. Minkkinen hävisi voittajalle 2.36,2, Kinnunen 2.42,5 ja Jänkä 3.26,5 minuuttia.

Maailmancup jatkuu Östersundissa ensi torstaina pikakilpailuilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut