Herola kipusi kärkikymmenikköön Rukalla - Urheilu - Aamulehti

Herola kipusi kärkikymmenikköön Rukalla, hyvä hyppy mäkiosuudella jäi lyhyeksi iloksi olosuhteiden vuoksi

Mäkiosuus peruttiin tuuliolojen vuoksi, mikä oli Herolalle huono juttu hyvän hypypn vuoksi.

Ilkka Herola onnistui mäkiosuudella, mutta kisa peruttiin tuuliolojen vuoksi ja varakisa otettiin käyttöön.

28.11.2021 16:47 | Päivitetty 28.11.2021 16:59

Kuusamo

Suomen Ilkka Herola sijoittui kymmenenneksi yhdistetyn maailmancupin henkilökohtaisessa kilpailussa Kuusamon Rukalla. Herola lähti 10 kilometrin hiihtoon vajaat kaksi minuuttia kärjen jälkeen ja saapui kovassa pakkassäässä maaliin 57 sekuntia kärjen perässä.

Kovassa pakkasessa järjestetyn kisan voitti kolmantena matkaan lähtenyt Norjan Jarl Magnus Riiber.

Muista suomalaisista Otto Niittykoski oli 32:s, Rasmus Ahtava 38:s ja Waltteri Karhumaa 39:s. Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Norjan Lillehammerissa.

Sunnuntain aamupäivän mäkiosuus peruttiin tuuliolojen takia, joten urheilijat lähtivät hiihto-osuudelle torstain varakilpailun tulosten perusteella.

Herolan hyvä kilpailuhyppy Rukan kolmannessa maailmancupin kilpailussa meni sunnuntaina hukkaan. Herola venytti viikonvaihteen parhaalla suorituksellaan ilmalennon 130,5 metriin, mutta hän sai iloita siitä vain hetken. Mäkikilpailu peruttiin tuuliolojen takia.

Herolan 130 metrin ylitys vaihtui torstain varakilpailun 127,5-metriseen. Sen perusteella hän pääsee hiihtoon 19:ntenä vajaan kahden minuutin päässä kärjestä.

Leevi Mutrulle kävi tosin vielä kurjemmin. Hän pääsi keskeytetyllä kilpailukierroksella 115 metriin ja varakilpailussa vain 101 metriin, joten häneltä meni koko kilpailu täysin pilalle.

Päivitetty 28.11.2021 kello 16.59. Lisätty muiden suomalaisten kun Herolan tulokset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut