Venäläiset juhlivat Rukan päätöskisassa - Urheilu - Aamulehti

Venäläiset juhlivat Rukan päätöskisassa – Iivo Niskanen ja norjalaiset jäivät pois kovan pakkasen vuoksi

Remi Lindholm oli paras suomalainen.

Iivo Niskanen ei hiihdä vapaan takaa-ajon kilpailussa tänään.

28.11.2021 13:30 | Päivitetty 28.11.2021 15:06

Kuusamo

Aleksandr Bolshunov vei venäläisten mieshiihtäjien kärkitaistelun maastohiihdon maailmancupin pakkaskisassa Kuusamossa. Kisan neljä parasta oli venäläisiä, ja kahdeksan parhaan joukossa oli kuusi venäläistä. Toisena maaliviivan ylitti Sergei Ustjugov ja kolmantena Artjom Maltsev.

Miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailun asetelma muuttui kireän pakkasen takia, sillä muun muassa eilisen voittaja Iivo Niskanen ja kuusi norjalaishiihtäjää jäivät pois Rukan kisasta. Poisjääntejä oli yhteensä 17, mukaan lukien Sveitsin Dario Cologna.

Niskasen valmentaja Olli Ohtonen kertoi Ylen tv-haastattelussa luottavansa suojattinsa ratkaisuun kilpailemisesta. Eilen Rukalla oli myös kylmä, mutta perinteisen hiihtotavan 15 kilometriä oli Niskaselle tärkeämpi matka kuin vapaan hiihtotavan kilpailu.

Bolshunov ratkaisi kilpailun vahvalla loppuvedollaan. Ustjugov jäi 0,5 sekuntia ja Maltsev 0,7 sekuntia.

”Aamulla oli hankalaa, kun ei tiennyt, toteutuuko kisa vai ei. Kisa siirtyi, mutta pystyin valmistautumaan siihen hyvin”, Bolshunov kertoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n haastattelussa maalialueella.

Paras ei-venäläinen oli viidenneksi hiihtänyt Tshekin Michal Novak, joka hyötyi matkan varrella Maltsevin vetoavusta. Maltsev oli epävirallisten tulosten mukaan päivän nopein hiihtäjä, Novak kakkonen.

Lindholm jatkoi yllätyksiään

Sunnuntain miesten kisan paras suomalainen oli viikonlopun yllättäjä Remi Lindholm. Maajoukkueen riveissä Rukalla kilpaillut 23-vuotias Lindholm otti eilisen tavoin maailmancupin pisteitä 20. sijallaan. Eilen hän oli 25:s perinteisellä hiihtotavalla.

”Tämä oli yksi elämäni raskaimmista hiihdoista”, Lindholm kertoi Ylen tv-haastattelussa. Kylmyys ei häntä pelottanut, vaan nuorukainen oli valmis ladulle.

Hän ei vielä ollut kuullut, jatkuuko hänen maailmancup-uransa myös ensi viikonloppuna Norjan Lillehammerissa.

Suomalaisista pisteille hiihti myös Perttu Hyvärinen 22. sijallaan. Hyvärinen kertoi Ylen tv-haastattelussa, että oli varautunut keskeyttämään, jos ladulla tulee kylmä.

Päivitetty 28.11.2021 kello 14.22. Lisätty tieto kisan tuloksista. Kello 15.05. Lisätty urheilijoiden kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut