Suomella huono päivä ampumahiihdon avauksessa – päävalmentaja rehellisenä: ”Turha sitä on kierrellä” - Urheilu - Aamulehti

Suomella huono päivä ampumahiihdon avauksessa – päävalmentaja rehellisenä: ”Turha sitä on kierrellä”

Sturla Holm Lägreid voitti miesten cup-avauksen.

27.11.2021 19:32

Östersund

Ampumahiihdon maailmancupin kausi avattiin Ruotsin Östersundissa normaalimatkoilla, ja voitoilla kauden starttasivat Tshekin Marketa Davidova ja Norjan Sturla Holm Lägreid. Suomalaisittain avauspäivä oli vaisu.

Viime talvena Pokljukassa normaalimatkan MM-kultaa voittaneen Davidovan jälkeen palkintosijat menivät Itävallan Lisa Theresa Hauserille ja Saksan Denise Herrmannille. Mari Eder oli parhaana suomalaisena 31:s. Suvi Minkkinen oli 80:s ja Nastassia Kinnunen 101:s. Erika Jänkä keskeytti.

Eder ampui kolme sakkoa ja hävisi Davidovalle neljä minuuttia ja 20 sekuntia.

Miesten kisassa Tarjei Bö toi Norjalle kaksoisvoiton, Ranskan Simon Desthieux oli kolmas. Norja avasi muutenkin vahvasti, kun Johannes Thingnes Bö ja Sivert Guttorm Bakken ylsivät sijoille 5–6.

Olli Hiidensalo oli 68:s, Tuomas Harjula 88:s ja Heikki Laitinen 98:s. Pientä flunssaa potenut Tero Seppälä ei kisannut, mutta toiveissa on, että Seppälä pääsisi mukaan sunnuntain sprinttikisaan.

”Tero on ilmoitettu sunnuntain kisaan, katsotaan aamulla mikä on tilanne”, päävalmentaja Jonne Kähkönen kertoi.

”Emme olleet hyviä, turha sitä on kierrellä. Huono päivä”, päävalmentaja tiivisti vielä suomalaisten cup-avauksen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut