Ristomatti Hakolan kylkiluu murtui Rukalla - Urheilu - Aamulehti

Ristomatti Hakolan kylkiluu murtui Rukalla

Hakola kaatui lauantain 15 kilometrin kisassa.

Ristomatti Hakolan kylkiluu murtui Rukalla lauantain kisassa.

27.11.2021 15:14 | Päivitetty 27.11.2021 16:26

STT, Kuusamo

Suomen mieshiihdon kärkijoukkoon kuuluva Ristomatti Hakola kaatui pahasti lauantaina Rukalla käydyssä 15 kilometrin kilpailussa. Hakola sai kolhuja muun muassa kasvoihinsa ja kylkeensä. Hiihtoliiton mukaan hän käveli tapahtumapaikalta Suomen huoltorekalle, mutta sieltä hänet kuljetettiin tutkittavaksi Kuusamoon.

Hiihtoliitto vahvisti Ylen tiedon, jonka mukaan Hakolan kylkiluu on murtunut. Päävalmentaja Teemu Pasanen kertoi miesten kilpailun jälkeen Hakolan menevän lääkäriin.

”Paha vamma, mutta odotetaan vielä, mitä kaikkea tutkimuksissa selviää. Sen jälkeen voidaan miettiä korvaavia harjoitteita, kun Ristomatti aloittaa toipumisen. Voiko esimerkiksi alavartaloharjoituksia tehdä, mutta ei iskuttavia ainakaan”, Pasanen kertoi STT:lle.

Useat Suomen mieshiihtäjät kuvailivat kyseistä alamäkeä vaikeaksi. Voittaja Iivo Niskanen sanoi mäen olleen jäinen. Perttu Hyvärisen mukaan mäkeen lähdettäessä homma siirtyy ”herran haltuun”.

Hakolan kauteen valmistautuminen oli rikkonainen, mutta hän väläytti kuntoa viikko sitten Taivalkosken Suomen cupissa ja perjantaina maailmancupin sprinttikarsinnassa. Kolari puolivälierässä pilasi sprintin, mutta lauantaina kävi pahemmin.

Paha loukkaantuminen voi pilata Suomen miesten haaveet 4x10 kilometrin viestin olympiamitalista. Viime talvena Hakola, Hyvärinen, Niskanen ja Joni Mäki väläyttivät maailmancupin kakkossijalla Salpausselän 4x7,5 kilometrin viestissä ja lähtivät suurin odotuksin myös MM-viestiin. Siinä kvartetti sijoittui kuudenneksi.

Hakola ja Mäki saavuttivat Obersdorfissa pariviestin MM-hopeaa. Ennen tämän kauden alkua viestimiehet eivät ole peitelleet mitalitavoitetta Pekingin olympialaisissa, jotka järjestetään helmikuussa.

Päivitetty 27.11.2021 kello 15.24. Lisätty tieto, että Hiihtoliitto vahvisti Hakolan kylkiluun murtuman. Päivitetty 27.11.2021 kello 16.26. Lisätty päävalmentaja Pasasen kommentti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut