Maaret Pajunoja on maailman kovimpia suksitestaajia - Urheilu - Aamulehti

Pärmäkoski lainasi suksiaan ja ilahtui testaajaystävänsä avauspisteistä: ”Minulla on yksi maailman kovimmista suksitestaajista”

Suomi tarjosi leveän onnistujien joukon maailmancupin avauksessa.

Krista Pärmäkoski oli Rukan sprintin aika-ajojen viides, mutta jäi erävaiheessa puolivälieriin ja sijoittui 13:nneksi.

26.11.2021 18:37

STT, Kuusamo

Perjantai oli suomalaisille hyvä sprinttipäivä maastohiihdon maailmancupissa, kun Rukan perinteisen ladulla seitsemän miestä ja kuusi naista eteni erävaiheeseen.

”Huikea taso. Myös huolto onnistui. Jos olisi ollut huonot sukset, emme olisi noin hyvin hiihtäneet”, Krista Pärmäkoski kiitteli.

Pärmäkoski oli aika-ajojen viides, mutta jäi erävaiheessa puolivälieriin ja sijoittui 13:nneksi. Johanna Matintalo (4:s) ja Katri Lylynperä (5:s) säväyttivät finaalipaikoillaan. Myös Jasmi Joensuu (9:s) eteni välieriin ja napsi parhaan cup-sijoituksensa.

Onnistujia riitti kärkikymmenikön ulkopuolellakin, kun Pärmäkoski, Anne Kyllönen (23:s) ja Maaret Pajunoja (30:s) olivat pisteillä. Pajunoja saavutti ensimmäisen maailmancupin pisteensä.

”Olen monta päivää puhunut, että pisteet pitää ottaa. Tiukoille meni, mutta sain yhden.”

Kauppatieteiden maisteri hiihtää siviilityön ohessa. Hän on merkinnyt kalenteriinsa SM-hiihdot, mutta maailmancup kiinnostaa Rukan jälkeenkin.

”Aloitin keväällä vakituiset työt ja muutin täksi kaudeksi paljon treenejä. Se on tuottanut tulosta. Työt ja hiihto ovat olleet hyvä kombo, kun olen voinut nostaa tasoa”, Pajunoja, 31, kuvaili.

Pärmäkoski ilahtui ystävänsä ja suksitestaajansa suorituksesta.

”Täytyy nostaa esiin Maaretin hiihto. Minulla on yksi maailman kovimmista suksitestaajista. Katsotaan, siirtyykö hänen roolinsa enemmän kilpailemisen puolelle”, Pajunojalle kisasukset lainannut Pärmäkoski sanoi.

Pärmäkoski myönsi, että puolivälierästä jäi hampaankoloon, mutta viime vuonna Rukalla hän ei päässyt edes erävaiheeseen sairastelujen jälkeen.

”Ero oli kuin yöllä ja päivällä viime vuoteen verrattuna.

Pärmäkosken viikonlopun päätavoite on lauantain perinteisen kymppi. Myös Kyllösen vahvuudet tulevat esiin normaalimatkoilla.

”Aavistuksen oli hidas olo eikä ollut terävintä menoa. Pääasia, että alkoi tulla pisteitä. Tästä on kiva lähteä jatkamaan”, Kyllönen sanoi.

Miesten kilpailussa finalisti Joni Mäen (6:s) lisäksi erävaiheessa lykkivät suomalaisista Lauri Mannila (15:s), Lauri Vuorinen (16:s), Verneri Suhonen (20:s), Ristomatti Hakola (21:s), Niilo Moilanen (22:s) ja Juuso Haarala (23:s).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut