Mäkihyppääjä Niko Kytösaho todisti Rukan alla päävalmentaja Janne Väätäisen puheet tosiksi - Urheilu - Aamulehti

Mäkihyppääjä Niko Kytösaho todisti Rukan alla päävalmentaja Janne Väätäisen puheet tosiksi

Erinomainen karsintahyppy vahvisti päävalmentaja Janne Väätäisen puheet: riittää, että suomalaiset hyppäävät maailmancupissa tasollaan.

26.11. 8:45

STT, Kuusamo

Niko Kytösaho todisti maailmancupin ensimmäisissä kisoissa päävalmentaja Janne Väätäisen puheet tosiksi. Väätäinen on toistellut maajoukkueen kärkihyppääjille Kytösaholle ja Antti Aallolle, että molemmat osaavat hypätä. Pitää vain päästä kisoissa harjoitushyppyjen tasolle.

Kytösaho avasi viime viikonloppuna cupin 18. sijalla, mikä sivusi hänen parasta cupsaavutustaan. Potentiaalinsa hän osoitti sijoittumalla Nizhni Tagilin toisen kilpailun karsinnassa peräti viidenneksi.

”Karsintahypystä tuli sitten mieleen ajatus, että tämähän riittää. Samalla pasmat menivät sekaisin”, Kytösaho tunnusti torstaina valmistautuessaan Rukan maailmancupiin.

Onnistuminen karsinnassa kasvatti halun onnistua liian suureksi, eikä Kytösaho päässyt kilpailussa tasolleen. Hän oli Venäjän-reissun toisessa kilpailussa 39:s.

”Pysyin pään sisällä rauhallisena, mutta kehoon tuli ylimääräisiä kierroksia. Lataus meni yli”, Kytösaho vahvisti.

Uutta piti ihmetellä

Kytösaho kohtasi Väätäisen toisteleman tosiasian ja se avasi kilpailuun uudenlaiset näkymät.

”Se oli uusi tilanne, joten se piti käydä läpi”, Kytösaho jatkoi.

”Tulen seuraavalla kerralla samaan tilanteeseen valmiimpana ja osaan varmasti reagoida siihen paremmin. Toivottavasti se toteutuu jo täällä Rukalla.”

Venäjän-reissun karsintahyppy ei ollut kovin kummoinen Kytösahon parhaisiin harjoitushyppyihin verrattuna. Hän on myös saanut alleen oivan suksiparin.

”Testasin tiistaina uusia suksia, ja ne tuntuivat toimivan jopa paremmin kuin viikonlopun kisavälineet”, Kytösaho kertoi.

Aallolla miettimistä

Aalto oli Nizhni Tagilin ensimmäisessä karsinnassa 55:s, toisessa 59:s ja karsiutui molemmista kilpailuista.

”Periaatteessa yritän saada Rukalla uuden alun tähän kauteen. Tästä riippuu, jatkanko kisoja vai jäänkö Suomeen harjoittelemaan”, Aalto kertoi.

Rukalla maailmancupin kiertueelle heittäytyvät myös Arttu Pohjola, Eetu Nousiainen, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä, Kalle Heikkinen, Henri Kavilo ja Eetu Meriläinen.

Rukalla hypätään perjantaina mäkikarsinta sekä maailmancupin kilpailut lauantaina ja sunnuntaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut