Cross iski "laaki ja vainaa" -tyylillä selkeän kotivoiton VaLePalle lentopalloliigan kärkipelissä - Urheilu - Aamulehti

Cross iski "laaki ja vainaa" -tyylillä selkeän kotivoiton VaLePalle lentopalloliigan kärkipelissä

Hakkuri Jerome Crossin kuntokäyrä osoittaa ylös.

23.11. 21:31

Kanadalainen hakkuri Jerome Cross pelasi ensimmäistä kertaa täyden liigaottelun, kun VaLePa kaatoi tiistaina Tampereella Savo Volleyn 3–1 lentopallon Mestaruusliigan kärkiottelussa.

”Tosi tarkkana saa olla hänen kanssaan. Ei hän ole vielä siinä kunnossa kuin oli ennen ensimmäistä loukkaantumista, mutta hyvässä jo”, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko sanoi.

Cross teki 24 pistettä ja keräsi kehut niin yleispelaaja Jiri Hänniseltä kuin myös Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvaselta.

”En rankkaa niitä hakkureita, kenen kanssa olen pelannut samassa joukkueessa. Ovat olleet eri tyylisiä. Cross on tällainen laaki ja vainaa -tyyppinen iskijä, Hänninen kuvaili.

Tolvanen vertasi hakkuria 19 pistettä koonneeseen Olli-Pekka Ojansivuun.

”Cross lyö näyttäviä lyöntejä, Ojansivu räpeltää hieman eri tavalla pisteitä, Tolvanen sanoi.

VaLePan yleispelaajat olivat luokkaa tehokkaampia kuin Savo Volleyn virkaveljet. Sakari Mäkinen teki 18 ja Hänninen 14 pistettä. Hänninen kunnostautui Crossin tavoin myös syötössä.

”Minä ja Sakke olemme teknisempiä kavereita kuin Cross. Käytämme useammin kikkaa ja jekkua”, Hänninen sanoi.

VaLePa pelaa seuraavat kuusi ottelua vieraissa. Niistä tärkein on Joensuussa itsenäisyyspäivänä pelattava ottelu Hurmosta vastaan, sillä siinä ratkaistaan paikka cupin lopputurnaukseen Tampereelle tammikuussa.

”Joskus olen Linnan juhlia katsellut teeveestä, nyt jää osa väliin. Katsellaan sitten jatkoja pelin jälkeen”, Hänninen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut