Pate Pollea ja Lightningsky järjestivät mojovat yllätykset Teivon maanantai-illassa - Urheilu - Aamulehti

Pate Pollea ja Lightningsky järjestivät mojovat yllätykset Teivon maanantai-illassa

Jarmo Saarela ohjasti Pate Pollean yllätysvoittoon Teivossa.

22.11. 21:39

Teivon Magic Monday –ravien Toto65-pelin ensimmäinen lähtö oli Pate Pollean ja Jarmo Saarelan juhlaa. Kuusivuotias ruuna joutui matkaamaan mailin pikapyrähdyksen johtavan Lumi-Pinjan rinnalla. Niin sanottu ”kuoleman paikka” ei koitunut tällä kertaa kuitenkaan Pate Pollean kohtaloksi.

Loppusuoralla Saarelan ajokki punnersi selvästi Lumi-Pinjan ohi ja voitti lähdön ajalla 27,7a/1 600 metriä. Kauden viides tolppa kasvatti ruunan voittosummaa 1 700 eurolla.

Jos oli Pate Pollean voitto pieni yllätys, sitä suurempi paukku oli Teivon lämminveristen täyden matkan ykkönen. Iikka Nurmonen käänsi voittajaesittelyyn seitsemänvuotiaan ruunan Lightningskyn. Kauden toinen voitto tuli ajalla 14,3a/2 100 metriä.

”Luukku aukeni loppusuoran alussa. Hevonen kiri viimeiset metrit aivan omaa tahtiaan. Voitto oli selvä”, Nurmonen totesi lyhyesti.

Illan viimeinen Toto65-lähtö oli Teivossa Anssi Nurmisen heiniä. Kun kärki piti matkalla kovaa vauhtia, Nurminen korjasi lähdön parhaan palat lopussa Joker Bokon rattailla. Kahden ja puolen tuhannen euron ykköspalkinto heltisi ajalla 14,3a/2 100 metriä.

”Saimme namureissun. Kärjen kilvoittelu sopi meille. En panostanut starttiin, koska lähdössä oli niin monta nopeaa avaajaa”, Nurminen kertoi.

T65-pelin kolmen muuta lähtöä ajettiin Mikkelin radalla. Tapio Perttunen voitti kaksi ensimmäistä starttia True Visionilla ja Jacques Hynemanilla. Kolmannen lähdön vei Henri Bollström Heat Of Dynamitellä. Maanantain rivi oli niin vaikea, ettei kierroksella löytynyt yhtään kuusi oikein tulosta. Jos lapulla oli viisi oikeaa ruksia, sillä sai lunastaa 2 016,99 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut