Luka Nurmi voitti Ferrari-sarjan maailmanmestaruuden - Urheilu - Aamulehti

Luka Nurmi tykitti Ferrari-sarjan maailmanmestariksi: ”Eipä oikeastaan yhtään tämän paremmin olisi voinut mennä”

Tiukan kisan ykköstila tuli sunnuntaina Italian Mugellossa.

Luka Nurmi tuuletti MM-titteliä tallinsa kanssa sunnuntaina.

21.11. 15:57 | Päivitetty 21.11. 18:21

Aamulehti

17-vuotias Luka Nurmi otti uransa toistaiseksi makeimman voiton, kun tamperelainen kruunattiin Ferrari Challenge -sarjan maailmanmestariksi sunnuntaina Italian Mugellossa.

Nurmi oli Ferrari Challenge -luokan Euroopan sarjan kolmonen ja lunasti siten paikkansa maanosien parhaista koostuneeseen MM-kisaan.

Nurmi johti MM-finaalia startista maaliin. Hän voitti Ferrari Challenge -sarjan MM-finaalin ensimmäisenä suomalaisena.

”Kolme hienoa voittoa kolmesta kisasta, uusi Mugellon radan kierrosennätys, kaikkien kilpailujen nopein kierrosaika ja MM-tittelin lisäksi myös tiimien Mestaruus. Eipä oikeastaan yhtään tämän paremmin olisi voinut mennä”, tamperelainen sanoi tiedotteessa.

”Hienolta tuntuu voittaa MM-finaali tuhansien tifosien edessä”, hän jatkoi Ferrari-faneihin viitaten.

Toiseksi tullut italialainen Niccolo Schiro hävisi vain alle puoli sekuntia Nurmelle.

Nurmen isä Tino Nurmi tuuletti varikolla villisti voiton ratkettua. Isän oli vaikea uskoa tapahtunutta todeksi.

”Uskomatonta, en voi uskoa, että tämä on totta. Mahtava kaveri”, Tino Nurmi totesi V Sportin lähetyksessä.

Kyseessä oli Nurmen debyyttivuosi. Avausvoitto tuli heti ensimmäisessä kilpailussa Monzassa. Sen jälkeen sarja siirtyi Nurmelle aiemmin tuntemattomille radoille, joilla hän ei pystynyt saavuttamaan haluamiaan tuloksia.

”Sitten syyskuussa Spa-Francorchampsissa ketsuppipullo jälleen voiton myötä aukesi ja nyt Mugellossa pääsin näyttämään osaamistani. Vaikka harmillisesti mahdollisuus sarjan voittoon ja hopealle kaatui muutamiin pisteettömiin osakilpailuihin, niin olen erittäin tyytyväinen ensimmäiseen kauteen”, Nurmi sanoi.

Nurmi aloitti moottoriurheilun kartingissa 5-vuotiaana. Hän alkoi kiertää kartingkisoja Euroopassa jo 11-vuotiaana. Nurmi siirtyi rata-autojen maailmaan 15-vuotiaana, koska kartingissa sponsoreita oli vaikea saada.

”Hyppäämistä kartingista Porscheen ei varmaan kukaan ole aiemmin tehnyt. Lajin sisältä siitä tuli kritiikkiäkin. Nyt voi nähdä, että se oli urheilijan kannalta oikea ratkaisu ja myös taustojen kannalta. Yhteistyön rakentaminen Porschen ympärille oli paljon helpompaa kuin kartingauton ympärille. Kartingkisojen kiertäminen ympäri Eurooppaan on tuhottoman kallista ja yhteistyökumppaneiden löytäminen tosi vaikeaa”, Tino Nurmi sanoi maaliskuussa.

F1- ja muut formulasarjat olivat aiemmin Nurmen haaveena, mutta valinta on kohdistunut gt-autojen puolelle. ”Lukan ruumiinrakenteella ei juuri mennä formuloita ajamaan”, Tino Nurmi sanoi alkuvuodesta.

Luka Nurmi aloitti syksyllä lukion Sammon keskuslukiossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut