Juulia Turkkila ja Matthias Versluis onnistuivat komeasti Ranskan GP-kisan vapaatanssissa - Urheilu - Aamulehti

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis onnistuivat komeasti Ranskan GP-kisan vapaatanssissa

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis olivat Grenoblessa lauantaina vapaatanssin viidenneksi paras pari.

20.11. 19:34

Aamulehti

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat Ranskan Grand Prix -kilpailun vapaatanssissa yhden tämän syksyn vaikuttavimmista suorituksistaan. Rytmitanssin virheistä tullut pistevaje piti heidät kuitenkin kokonaiskilpailussa seitsemännellä sijalla yhteispistein 171,02.

Turkkila ja Versluis pääsivät viikonvaihteessa kilpailemaan toisen kerran urallaan taitoluistelueliitin Grand Prix -kilpailussa. Rytmitanssissa pari joutui taistelemaan ohjelman alkuun sattuneen virheen voittamiseksi, mutta vapaatanssissa nopeassa kansainvälisessä nousussa oleva kaksikko näytti parasta osaamistaan. Suomalaiset olivat vapaatanssiosiossa maailman huippujen joukossa viidensiä.

”Tosi hyvä suoritus meiltä! Pystyimme vähemmän onnistuneen rytmitanssimme jälkeen täyspainoiseen suoritukseen ja vielä koko ajan nauttimaan siitä”, Versluis hehkutti taitoluisteluliiton tiedotteessa.

”Olimme suorituksessamme koko ajan läsnä, ja keskinäinen luottamuksemme kantoi meitä”, Turkkila lisäsi.

Vaikka pari jäi rytmitanssissa kauaksi kauden parhaista pisteistään, Versluis ja Turkkila painottivat GP-kisaa arvioidessaan ennen muuta iloa.

”Tärkeintä oli kuitenkin se, että pääsimme kilpailuun mukaan. Se antaa meille hyvää buustia. Emme ole urallamme vielä kovin monta kertaa luistelleet todella kovassa kilpailussa ja kovan paineen alla. Mitä enemmän tämän tason kokemuksia saamme, sitä enemmän opimme.”

Ranskan GP luisteltiin Grenoblessa. Voittoon liitivät Kanadassa harjoittelevat, kotimaassaan piipahtaneet Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron kansainvälisen kauden kärkipistein 221,25. Hopea meni Kanadaa edustaville Piper Gillesille ja Paul Poirierille, 203,16. Pronssin ottivat Venäjän Alexandra Stepanova ja Ivan Bukin, 200,29.

Tänä syksynä tiiviisti ympäri Euroopan kilpailleiden Turkkilan ja Versluisin syksyn kalenterissa on varaus vielä yhdelle kansainväliselle kilpailulle, mutta sen pari harkitsee jättävänsä väliin ja aloittaa keskittymisen joulukuussa Porissa luisteltaviin SM-kilpailuihin.

Turkkilaa ja Versluisia valmentaa Helsingissä italialainen jäätanssin takavuosien maailmanmestari Maurizio Margaglio, joka on jo useita vuosia luotsannut kaikkia muitakin suomalaisia jäätanssipareja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut