Tamperelainen Luka Nurmi oli jälleen nopein Italian Mugellossa - Urheilu - Aamulehti

Tamperelainen Luka Nurmi oli jälleen nopein Italian Mugellossa – sunnuntaina hän ajaa Ferrari Challenge -sarjan maailmanmestaruudesta

Luka Nurmi juhli lauantaina Mugellossa viikonlopun toista voittoaan.

20.11. 18:21

Aamulehti

Perjantaina tamperelainen Luka Nurmi, 17, hallitsi Italian Mugellon Formula-1 radalla ajettua Ferrari Challenge Euroopan mestaruussarjan toiseksi viimeistä osakilpailua. Lauantaina hän toisti perjantain tempun ja nappasi kilpailukauden neljännen voittonsa.

Täysien sarjapisteiden myötä lähdöstä maaliin 30 minuutin mittaista kilpailua johtanut kuski otti uransa ensimmäisen ison kansainvälisen kilpasarjan pronssimitalin.

”Helpolla ei kilpailukauden neljäs voitto tullut, koska italialainen hopeamitalisti Niccolo Schiro pystyi hyvin vastaamaan irtiottooni. Vaikka Schiro pystyi seuraamaan minua, niin yhtään ohitusyritystä hän ei pystynyt tekemään”, Nurmi kertoi tiedotteessa.

Voiton lisäksi Nurmelle kirjattiin jälleen myös kilpailun nopein kierrosaika.

”Aamun aika-ajot peruttiin sankan sumun takia ja kilpailuun lähdettiin perjantain tulosten perusteella. Vastaavasti sunnuntain MM-finaaliin lähdetään perjantaisten aika-ajojen tulosten mukaisessa järjestyksessä eli jälleen pääsen paalupaikalta matkaan. Koetetaan hakea kirsikka kakkuun eli saada myös viikonlopun kolmas voitto ja maailmanmestaruus Suomeen, Nurmi jatkoi.

Sunnuntain MM-finaali ajetaan klo 12.30 Suomen aikaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut