Minetit pääsee puolustaman kotikisojen MM-kultaa kärkipaikailta - Urheilu - Aamulehti

Minetit pääsee puolustamaan kotikisojen MM-kultaa kärkipaikalta – ero pahimpaan kilpakumppaniin on nyt historiallisen suuri

Minetit johtaa MM-taistoa alkukilpailun jälkeen, ja venäläinen Madonna tulee toisena. Finaali kisataan sunnuntaina.

Minetit viimeisteli MM-iskunsa Ikurin liikuntahallissa.

20.11. 15:45

Aamulehti

Tampereen Sisun Minetit johtaa joukkuevoimistelun MM-kilpailua alkukilpailun jälkeen. Minetit sai tuomaristolta 19,200 pistettä ja pääsee Helsingissä huomiseen loppukilpailuun 0,1 pisteen johdossa.

Kaksien edellisten MM-kisojen mestari, venäläinen Madonna on alkukilpailun jälkeen toisena.

”Laskeskelimme, että meidän ja Madonnan ero alkukilpailun jälkeen ei ole koskaan ollut noin suuri. Yleensä olemme olleet joko tasoissa tai eroa on ollut 0,05 pistettä puoleen tai toiseen”, Minettien valmentaja Teija Kukkala kertoi lauantain suoritusten jälkeen.

Minetit puolustaa edellisten, vuoden 2017 kotikisojen kultamitalia. Minetit kilpailee tänä vuonna Kalevala-teemaisella ohjelmalla. Musiikkina soi Jean Sibelius, ja koreografian on tehnyt Antton Laine.

Kolmossijan jakavat venäläinen Expressia ja espoolainen OVO Team, jotka saivat 19,000 pistettä.

Lue lisää: Luottokoreografi Antton Laine on huono sanomaan ei: MM-kisojen lähestyessä se toi yllätyskäänteen Minettien valmistautumiseen

Lue lisää: Minetit puolustaa kotikisojen MM-kultaa uudistuneella joukkueella: esittelemme mitalijahtiin lähtevän ryhmän

”Kisaohjelmassa oli pari pientä horjahdusta, mutta verrattuna perjantain viralliseen harjoitukseen joukkueella oli nyt enemmän malttia. Jäähallin isossa tilassa musiikki tuntuu soivan ikään kuin hitaammin. Nyt voimistelijat malttoivat tehdä liikkeet rauhassa ja isosti”, Kukkala analysoi.

Yksi liikkeitä helposti pienentävä asia on jännitys. Sunnuntain finaalia ajatellen joukkueen fiilis on nyt Kukkalan mukaan huomattavasti vapautuneempi.

”Onhan tämä jännittävä tilanne, mutta finaaliin on helpompi lähteä, kun voimistelijat tietävät, että oma hyvä suoritus riittää vaikka mihin. Tunnelma joukkueessa on helpottunut ja luottavainen.”

Kukkalan mukaan joukkueessa näkyi ennen lauantain suoritusta jännittämistä.

”Toisaalta eniten jännittäneet urheilijat pystyivät tekemään suorituksensa todella hyvin. Lataus oli todella hyvin kohdillaan” Kukkala kiitteli.

Teemana Kalevala

MM-joukkue: Kooltaan yhdeksän voimistelija. Kisaohjelmassa esiintyy heistä seitsemän.

Kapteeni: Emmi Nikkilä, joka on saavuttanut Mineteissä jo kaksi MM-kultaa.

Valmennus: Teija Kukkala ja Titta Heikkilä.

Koreografi: Antton Laine.

MM-ohjelma: Kaleva-teemainen ja siinä soi Jean Sibeliuksen musiikki. Vaikutteita on myös Akseli Gallen-Kallelan maalaustaiteesta.

Kukkala ehti katsoa pahimman kilpakumppanin eli venäläisen Madonnan suorituksen. Hänen mukaansa ohjelma oli jopa yllättävän epätarkka.

”Ei ehkä sitä tyypillisintä Madonnaa. Silmiin osui virheitä ja pientä eriaikaisuutta. Heilläkin on varaa parantaa.”

Suomalaisjoukkueista pääkaupunkiseudun Gloria oli alkukilpailun seitsemäs (18,100 pistettä) ja turkulainen MM-debytantti Sanix Valens yhdeksäs (17,650), mutta ne eivät maakiintiön takia pääse 12 joukkueen finaaliin.

Alle 16-vuotiaiden MM-kilpailussa Minetit Junior on toisena ja OVO Junior Team kolmantena ennen finaalia.

Joukkuevoimistelun MM-kisojen finaali sunnuntaina 21.11. klo 12-14 Helsingin jäähallissa. Minetit vuorossa aikuisten sarjan toiseksi viimeisenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut