Rovanperä jatkaa Monzassa varmojen MM-rallipisteiden keruuta Toyotalle – ”Kaikki hyvin” - Urheilu - Aamulehti

Rovanperä jatkaa Monzassa varmojen MM-rallipisteiden keruuta Toyotalle – ”Kaikki hyvin”

Kalle Rovanperä yrittää tuoda auton maaliin ja varmistaa valmistajien MM-tittelin Toyotalle Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin tukena.

Rovanperä kuvattiin Monzan MM-rallissa perjantaina.

20.11. 10:04 | Päivitetty 20.11. 18:55

Monza/Helsinki

Toyotan Kalle Rovanperä jatkaa MM-sarjakauden päättävässä Monzan rallissa tallipisteiden keruuta ja välttää riskejä tuodakseen auton maaliin saakka. Näin Toyota varmistaa tallien maailmanmestaruuden.

Rovanperä jatkoi 12. erikoiskokeen jälkeen kilpailun yhdeksännellä sijalla.

Toisen polven huippukuljettaja Rovanperä ajaa omilla sekuntiluvuillaan. Hän on ennen tämän ajopäivän viimeistä erikoiskoetta jäljessä kahdeksantena olevaa Fordin Gus Greensmithiä minuutin ja 11 sekuntia. Takaa-ajajista ei ole harmia, sillä Rovanperän jälkeen kymmenentenä oleva WRC3-luokan Citroenin Yohan Rossel on jäänyt suomalaisesta neljä minuuttia ja 15 sekuntia.

”Olosuhteet ovat hyvät. Kaikki hyvin”, Rovanperä kuvaili WRC.comille 12. erikoiskokeen jälkeen.

Kilpailun kärjessä johtopaikkaa vaihdelleista Toyota-kuljettajista Elfyn Evans kipusi ykköspaikalle 0,3 sekunnilla ohi Sebastien Ogierin. Kolmantena vajaan puolen minuutin päässä kärjestä on Hyundain konkarikuljettaja Dani Sordo.

Suomalaisista tallimääräyksen hidastamaa Rovanperää korkeammalla on Fordin Teemu Suninen, joka ajaa seitsemäntenä kaksi minuuttia ja 11 sekuntia kärjestä.

Ralli päättyy huomenna sunnuntaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut