Urheilun oikeusturvalautakunta hylkäsi Lotta Haralan valituksen - Urheilu - Aamulehti

Urheilun oikeusturvalautakunta hylkäsi Lotta Haralan valituksen

Lautakunnan mukaan Harala oli rikkonut toimintakieltoaan osallistumalla urheiluakatemian valmentajan suunnittelemiin ja valvomiin voimaharjoituksiin.

Lotta Harala kuuluu Suomen pika-aiturien kärkikaartiin. Harala kuvattiin Tampereella heinäkuussa 2020.

18.11. 15:54 | Päivitetty 18.11. 16:05

Urheilun oikeusturvalautakunta on hylännyt pika-aituri Lotta Haralan valituksen, jonka hän teki Antidopingasioiden kurinpitolautakunnan kesäkuisesta päätöksestä.

Harala oli talvella 2020–2021 väliaikaisessa urheilun toimintakiellossa dopingrikkomuksen takia. Tämän jälkeen maaliskuussa 2021 Suomen urheilun eettinen keskus Suek syytti Haralaa väliaikaisen urheilun toimintakiellon rikkomisesta.

Antidopingasioiden kurinpitolautakunta katsoi päätöksessään 3. kesäkuuta Haralan rikkoneen toimintakieltoa käyttäessään sen aikana julkista rahoitusta saavan Tampereen urheiluakatemian palveluita ja osallistumalla harjoituksiin, jossa oli akatemian valmentaja.

Kurinpitolautakunta ei määrännyt Haralalle lisärangaistusta. Harala valitti päätöksestä kuitenkin Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Haralan mielestä väliaikainen toimintakielto koski vain kilpailuja. Lisäksi Harala katsoi, että hän ei olisi rikkonut toimintokieltoa siinäkään tapauksessa, vaikka se olisi koskenut muutakin urheilutoimintaa.

Oikeusturvalautakunta on tuoreessa päätöksessään Haralan kanssa eri mieltä ja hylkäsi hänen valituksensa.

Lautakunnan mukaan Harala oli rikkonut toimintakieltoon liittyvää osallistumisrajoitusta osallistumalla urheiluakatemian valmentajan suunnittelemiin ja valvomiin voimaharjoituksiin sekä pyytämällä ja vastaanottamalla valmentajan laatiman voimaharjoitusohjelman.

Lue lisää: Uuden toimintakiellon välttänyt Lotta Harala katsoo, että Suek yritti sälyttää virheitään hänen niskaansa

Tapauksen käsittely on kestänyt eri käänteineen nyt reilun vuoden.

Harala antoi 5. elokuuta 2020 Espoon GP-kisassa positiivisen dopingnäytteen, josta löytyi hyvin pieni määrä kielletyksi piristeeksi luokiteltua 5-metyyliheksaani-2-amiinia. Se on kilpailuissa kielletty, mutta harjoituskaudella sallittu piriste.

Haralan mukaan piriste oli peräisin kreatiinivalmisteesta, jonka pakkauksessa tai tuoteselosteessa ainetta ei mainittu.

Antidopingasioiden kurinpitolautakunta katsoi kolmeportaisessa kategoriassa rikkeen lievimmäksi mahdolliseksi.

Harala asettui omaehtoiseen toimintakieltoon kilpailukauden päätyttyä. Kolmen kuukauden mittainen toimintakielto päättyi 12. tammikuuta, ja siitä tiedotettiin tammikuun lopussa vasta toimintakiellon päätyttyä.

Harala kertoi toimintakiellostaan myös silloiselle valmentajalleen Matti Liimataiselle vasta jälkikäteen.

Keväällä Suek alkoi tutki asiaa uudelleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut