HS: Susijengin päävalmentaja Dettmann jättää tehtävänsä - Urheilu - Aamulehti

HS: Susijengin päävalmentaja Dettmann jättää tehtävänsä

Dettmannin seuraaja on Lassi Tuovi.

Suomen miesten koripallon A-maajoukkueen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann joukkueen mediatilaisuudessa Helsingissä 12. marraskuuta 2020.

18.11. 6:48 | Päivitetty 18.11. 9:34

Helsinki

Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann lopettaa tehtävässään, uutisoi Helsingin Sanomat. 63-vuotias Dettmann on johtanut koripallomaajoukkuetta eli Susijengiä yhteensä lähes 25 vuotta.

Dettmann kertoo lehdelle kypsytelleensä ajatusta jo neljän vuoden ajan.

Susijengin valmentajaksi nousee 34-vuotias Lassi Tuovi, joka on toiminut jo vuosia joukkueen apuvalmentajana. Tuovin on määrä siirtyä tehtäväänsä ennen ensi vuoden EM-kisoja.

Maajoukkueen ja Koripalloliiton johto ovat hautoneet muutosta "viime kuukausien ajan".

”Valmentajanvaihdos on oma rupeamansa, eikä se tapahdu yhdessä yössä”, Dettmann avasi prosessia basket.fi-sivustolla.

”Syksyn 2022 EM-kisapaikan saavuttaminen takasi joukkueelle ja sen uudelle päävalmentajalle tarvittavan työrauhan tällaisen hallitun muutoksen toteuttamiseen.”

Dettmann, 63, johti miesten maajoukkuetta vuodesta 2004 yhtä mittaa ja jo sitä ennen vuodet 1992–97. Hän jatkaa Koripalloliitossa valmennuksen johtajana, kun Tuovi perii häneltä fläppitaulun.

Dettmann jatkaa päävalmentajana ensi kesään, jotta Ranskan liigassa SIG Strasbourgia valmentava Tuovi, 34, saa työrauhan nykyisessä tehtävässään.

”Tuovi siirtyy päävalmentajan pestiin, kun hän on siihen seurajoukkuevelvollisuuksiensa puolesta valmis”, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara vahvisti.

Tuovi jatkaa prosessia

Suomalaispelaajien määrä ulkomaiden ammattilaissarjoissa on kasvanut rankasti Dettmannin päävalmentajavuosien aikana. Se on heijastunut maajoukkueen menestykseen, ja Tuovi katsottiin "luontevaksi valinnaksi" jatkamaan maajoukkueen kehityssuuntaa.

”Koimme Tuovin varttuneen eurooppalaisissa seurajoukkueissa sekä yhdentoista Susijengin kanssa viettämänsä vuoden aikana tehtävän tasalle ja valmiiksi kestämään paineet, jotka päävalmentaja väkisinkin saa harteilleen”, Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo perusteli Tuovin valintaa.

Tammivaara korosti jatkuvuuden merkitystä.

”Meidän toimintaolosuhteissamme jatkuvuudella on valtavan suuri merkitys. Lassin nimitys merkitsee prosessin siirtymistä sen seuraavaan vaiheeseen. Hän on ollut pitkään merkittävä osa kokonaisuutta”, Tammivaara totesi.

Dettmann on valmentanut myös Saksan maajoukkuetta päävalmentajana 1997–2003. Saksa saavutti hänen kaudellaan MM-kisojen pronssimitalin 2002.

Päivitetty 18.11.2021 kello 9.32. Lisätty juttuun kommentteja eri henkilöiltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut