Hätäavuksi kutsuttu Topi Rönni viimeisteli tärkeän tasoituksen Ruotsin mestarin verkkoon – Tappara pääsee metsästämään CHL:n puolivälieräpaikkaa erinomaisesta tilanteesta - Urheilu - Aamulehti

Hätäavuksi kutsuttu Topi Rönni viimeisteli tärkeän tasoituksen Ruotsin mestarin verkkoon – Tappara pääsee metsästämään CHL:n puolivälieräpaikkaa erinomaisesta tilanteesta

Tappara kutsui vasta 17-vuotiaan hyökkääjälupauksen avukseen heti hänen kotiuduttuaan nuorten maajoukkuematkalta.

Jussi Tapola sai ladattua Tapparan huippuiskuun Växjössä.

16.11. 23:09 | Päivitetty 16.11. 23:11

Vasta 17-vuotias tulokashyökkääjä Topi Rönni nousi hämmästyttävän isoon rooliin uransa ensimmäisessä Mestarin liigan ottelussa.

Rönni ampui Tapparan 2–2-tasoitusosuman vieraskamppailussa Ruotsin mestaria Växjö Lakersia vastaan ja takasi tällä tuloksella erinomaiset lähtöasemat ensi tiistain toiseen osaotteluun.

Hakametsän kamppailun voittaja etenee CHL:n puolivälieriin. Tappara ei ole päässyt näin pitkälle koskaan aiemmin.

Rönni ohjasi maalinsa toisen erän alussa Jere Henrikssonin nappisyötöstä ja pääsi yrittämään voitto-osumaa vielä päätöserässä, mutta Växjö-vahti Adam Åhman veti silloin pidemmän korren.

Rönni pääsi jäälle loppuun asti Henrikssonin ja Tyler Morleyn kanssa.

”Häntä ei ollut mitään syytä ottaa sivuun, koska ketjulla ei ollut ongelmia puolustuspäässäkään”, Växjöstä tavoitettu Tappara-luotsi Jussi Tapola summasi.

Rönni hyppäsi CHL-keikalle melkein suoraan palattuaan Sveitsiin suuntautuneelta nuorten maajoukkuereissulta. Häntä tarvittiin avuksi Tapparan rivejä harventaneen vatsataudin takia.

Runkopelaajat Joni Tuulola, Waltteri Merelä ja Sami Moilanen putosivat maanantaina vahvuudesta.

”Topi pelaa ajoittain kuin aikamies, mutta hänen päälleen ei kannata ladata liian suuria odotusarvoja. Tulevaisuus on varmasti hyvä, kun hän vaan muistaa työnteon merkityksen”, Tapola muotoili.

Tapparan kokoonpanon kokoaminen tuotti omat ongelmansa, koska vatsatautisten ohella ryhmästä puuttuivat loukkaantuneiden kirjoissa olevat Jukka Peltola, Joona Luoto ja alavartalovammasta kärsivä Kristian Tanus.

Kaukalossa nähtiin kuitenkin yksi Luoto – Joonan 19-vuotias pikkuveli Oskari.

Lempääläläislähtöinen hyökkääjä muistaa varmasti tiistaisen tulikasteensa miesten ympyröissä.

Tapparan peli oli nyt kuin eri maailmasta edelliseen CHL-vierailuun verrattuna. Silloin tamperelaiset jäivät pahasti Skellefteån jalkoihin (1–6).

”Otimme siitä opiksemme. Tulimme nyt pelipaikalle päivää aiemmin ja valmistauduimme paljon paremmin”, Tapola vertaili.

Tasapeli takasi Tapparalle hienot lähtökohdat kotikaukaloon.

”Nyt peliin voidaan lähteä kuin normaaliotteluun, kun ei olla valmiiksi johdossa tai tappiolla. Pitää kuitenkin muistaa, että vastassa on edelleen Ruotsin mestari. Lyödään kaikki likoon niin kuin nytkin”, Tapola pohjusti.

Växjö nappasi keväällä kolmannen Ruotsin mestaruutensa vuosien 2015 ja 2018 täysosumien seuraksi. Runkosarjavoittaja pehmitti puolivälierissä Färjestadin 4–0, välierissä Örebron 3–2 ja finaaleissa Röglen 4–1.

Växjössä pelaa tällä kaudella kolme suomalaista: puolustajat Miika Koivisto ja Juuso Vainio sekä hyökkääjä Julius Nättinen.

Koivisto ja Vainio nähtiin askissa. Sen sijaan Nättinen on loukkaantuneiden kirjoissa. Nättinen tehtaili kymmeneen otteluun komeat pisteet 5+6=11, kunnes leikki katkesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut