Kooveen uusi valmentaja löytyi Ilveksen A-junioreista - Urheilu - Aamulehti

Kooveen uusi valmentaja löytyi Ilveksen U20-joukkueesta – Mestiksen tunteva Miikka Kuusela vaihtoi leiriä kesken kauden

Lempääläläisluotsi sitoutui Kooveeseen aina kevääseen 2024 asti.

Miikka Kuusela (kesk.) siirtyy Ilveksen A-junioreista Kooveen Mestis-joukkueeseen.

15.11. 11:24 | Päivitetty 15.11. 16:57

Kooveen Mestis-joukkue siirtyi maanantaiaamuna tuttuun komentoon.

Tamperelaisryhmää jo kauden 2019–20 luotsannut Miikka Kuusela tuli takaisin ja kantaa valmennusvastuun aina kevääseen 2024 asti.

Kuusela korvasi Vesa Viitakosken, jonka Koovee vapautti tehtävistään heikon menestyksen takia. Koovee voitti kolmestatoista ensimmäisestä ottelustaan vain kolme ja juuttui uhkaavasti sarjan häntäpäähän.

Kuusela johti alkukauden Ilveksen U20-joukkueen peliä. Näin joukkueen vaihtaminen edellytti yhteisymmärrystä Ilveksen johdon kanssa.

”Tämä oli ison pohdinnan paikka. Puhuin pitkät pätkät A-junioreiden valmennustiimin ja Timo Koskelan (Ilveksen urheilujohtaja) kanssa. Viime kädessä vastuu oli itsellä. Ei tähän kukaan pakottanut”, Kuusela kuvaili.

Kuusela tiesi Ilveksen U20-joukkueen jäävän osaaviin käsiin. Tämä helpotti hänen päätöstään merkittävästi.

”Kun tämmöinen tilaisuus avautui, päätin tarttua siihen ja vien nyt venettä eteenpäin parhaani mukaan. Nyt pitää osata vetää oikeista naruista.”

Kuusela, 44, on kokenut tekijä Mestis-tasolla. Hän työskenteli Lempäälän Kisan valmennustiimissä jo seitsemän kautta ennen ensimmäistä Koovee-pestiänsä.

Lähtötilanne on muutenkin otollinen, sillä Kuusela on seurannut Kooveen pelejä tiiviisti.

”Mukana on liuta vanhoja tuttuja Ilveksen junioreista ja muualtakin. Tässä vaiheessa on turha katsella taaksepäin. Nyt pitää ryhtyä työstämään peliä sen näköiseksi, mitä haluan nähdä kaukalossa.”

On selvää, että muutosten sisäänajo vie aina oman aikansa.

”Kurssin kääntämiseen ei ole mitään hokkuspokkustemppuja. On kiistaton fakta, että tarvitsemme ryhmään jokusen uuden pelaajan”, Kuusela painotti.

Kuusela on sitoutunut nyt Kooveen projektiin kahdeksi ja puoleksi vuodeksi. Sopimuksessa ei ole mitään optioita mihinkään suuntaan.

”Työsarka on iso, mutta edetään askel kerrallaan. Nyt pitää raapia kokoonpano kasaan tiistaiksi ja käydä peliä nopeasti läpi. Sen jälkeen hypätään askiin”, Kuusela viittasi vieraskamppailuun Tutoa vastaan.

Ilveksen U20-joukkueen uusi päävalmentaja on 44-vuotias entinen liigapuolustaja Tomi Pettinen, Ilves kertoi maanantaina. Pettinen on ollut Ilveksen juniorivalmennuksesta kaudesta 2015–16 ja U20-joukkueen apuvalmentaja keväästä 2020.

Päivitetty 15.11. kello 16.17. Lisätty tieto Ilveksen A-junioreiden uudesta päävalmentajasta. Päivitetty 15.11. kello 16.57. Päivitetty Ilveksen A-juniorijoukkueen nimeksi U20-joukkue.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut