Ajon talli juhli kauden toista maailmanmestaruutta – Gardener ajoi Moto2-mestariksi - Urheilu - Aamulehti

Ajon talli juhli kauden toista maailmanmestaruutta – Gardener ajoi Moto2-mestariksi

Toijalalaislähtöisen Aki Ajon johtama talli Ajo Motorsport on menestynyt tämän kauden Moto2- ja Moto3-luokkien MM-sarjoissa.

Kuljettaja Remy Gardner sekä tallipäällikkö Aki Ajo juhlivat sunnuntaina ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Moto2-luokan maailmanmestaruutta.

14.11. 21:56

Valencia

Toijalasta lähtöisin olevan Aki Ajon johtaman ratamoottoripyöräilytallin Ajo Motorsportin kuljettaja Remy Gardner juhli sunnuntaina ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Moto2-luokan maailmanmestarina. Gardener ajoi Valenciassa kauden päätöskilpailussa kymmenenneksi.

Australialainen Gardener kukisti MM-pisteissä tallikaverinsa, Espanjalaisen Raul Fernandezin neljällä pisteellä, vaikka Fernandez päätti kauden osakilpailuvoittoon.

Uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden ajanut Gardener voitti kauden aikana viisi kilpailua 18:sta. Ensi kaudella hän ajaa kuninkuusluokassa MotoGP:ssä KTM-tallin akatemiakuljettajana.

Varma mestaruus

Suomalaistallin kuskit Gardner ja Fernandez lähtivät päätösviikonloppuun MM-sarjan sijoilta 1 ja 2. Kukaan ei voi voinut enää ohittaa kaksikkoa. Kisassa jännitys muodostuikin siitä, ohittaisiko Fernandez Gardnerin. Myös tallimestaruus oli jo ennen ajoa varma Ajo Motorsportsille.

Fernandez lähti viimeiseen osakilpailuun 23 pistettä Gardnerin perässä. Gardnerille puolestaan riitti, että hän sijoittuisi kisassa sijalle 13 tai ylemmäs.

Voiton myötä Gardneristä tuli vuoden 2021 Moto2 mestari. Voitosta tekee histroriallisen myös se, että Gardnerista ja hänen isänstään Wayne Gardnerista tuli historian toinen isä-poika-kaksikko, joka on voittanut grand prix -mestaruuden. Wayne Gardner voitti mestaruuden 500 kuutioisten sarjassa vuonna 1987.

Ajon tallissa oli tällä kaudella kahden MM-kullan juhlavuosi, sillä Moto3-luokassa 17-vuotias espanjalainen Pedro Acosta varmisti mestaruutensa jo viikko sitten. Ajon tallin niin ikään espanjalainen Jaume Masia sijoittui Moto3-luokassa neljänneksi.

Menestynyt talli

Ajo on yksi lajinsa arvotetuimmista tallipäälliköistä. Tallin kasvattilistalta löytyy esimerkiksi kuusinkertainen MotoGP-mestari Marc Marquezin, joka liittyi ajon talliin 17-vuotiaana.

Ajon oma kilpaura päättyi loukkaantumiseen vuonna 1996, kun hän kaatui SM-sarjan kilpailussa. Kilpaurallaan Ajo voitto kymmenen Suomen mestaruutta jääradalta, motocrossissa ja ratamoottoripyöräilyssä. Ratamoottoripyöräilyn EM-sarjassa hän sijoittui parhaimmillaan kuudenneksi. Ajo ajoi myös yhden MM-sarjan osakilpailun vuonna 1993.

Ajon oma kilpaura päättyi loukkaantumiseen vuonna 1996, kun hän kaatui SM-sarjan kilpailussa. Tämän jälkeen hän perusti oman tallinsa Ajo Motorsportsin, joka osallistui MM-sarjaan ensimmäisen kerran 2001.

Elokuussa Ajon talli juhli historiallista 100. ykkössijaa MM-urallaan, kun Fernandezin voitti Moto2-luokan Red Bull Ringin kisan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut