Kävelijä Tiia Kuikka siirtyi harjoittelemaan Tampereen seudulle samaan talliin Aleksi Ojalan kanssa - Urheilu - Aamulehti

Kävelijä Tiia Kuikka siirtyi harjoittelemaan Tampereen seudulle samaan talliin Aleksi Ojalan kanssa

Tiia Kuikka osallistui kesällä 2020 Urjalan kisoihin.

14.11. 18:42

Aamulehti

Maajoukkuekävelijä Tiia Kuikka harjoittelee tulevalle kaudelle Veli-Matti Rannan ohjauksessa pääosin Tampereen seudulla. Kuikkaa ovat aiemmin hänen urallaan valmentaneet Keijo Kosonen ja Jani Lehtinen.

”Haluan ottaa uusia kehitysaskelia urheilijana”, Kuikka tiivisti syyt valmentajan ja ympäristön vaihdokseen.

Samassa harjoitusryhmässä harjoittelee myös Aleksi Ojala, joka tänä vuonna on Suomen vuositilaston ykkönen sekä 20, 35 että 50 kilometrin kävelyissä. Ojala on parhaimmillaan sijoittunut MM-kilpailuissa 14:nneksi ja Kuikka EM-kilpailuissa 13:nneksi.

”Merkittävä tekijä on parempi arkiharjoitteluympäristö. Tampereella on halli ja kattavampi ja helpompi saavutettavissa oleva tukitiimi. Yhteisharjoitukset Ojalan kanssa ovat varmasti kehittäviä”, Kuikka pohti.

”Lähden siitä, että tämä on nyt parempi ja toimivampi kokonaisuus sekä urheilun että neurologisen puolen kannalta.”

Kuikka jäi toissa vuonna harjoituslenkillä auton alle ja loukkaantui vakavasti joutuen pitkäaikaisesti turvautumaan neurologian erikoislääkärin apuun.

Uusi valmentaja Ranta on itse entinen huippu-urheilija, joka toimii nykyisin myös urheiluhierojana. Vuonna 1995 Ranta voitti maastojuoksun Suomen mestaruuden.

”Tiian päätös satsata vielä näin voimakkaiden muutosten kautta omaan kehittymiseen oli hieno ja rohkea askel urheilijan polulla”, Ranta sanoi.

”Parantamalla arkiharjoittelun edellytyksiä, henkilökohtaista seurantaa ja palautumista voi Tiia ottaa vielä isojakin kehitysaskelia.”

Tärkeimpänä kehittymisen edellytyksenä Ranta ja Kuikka pitävät päivittäisen arkiharjoittelun parantamista. Uudessa ympäristössä mahdollistuu valmentajan mukanaolo harjoittelun seuraamisessa tiiviisti useita kertoja viikossa.

Kuikan samoin kuin Ojalan päämatka on tähän asti ollut 50 kilometriä. Arvokilpailuiden lajiohjelman muuttuessa päämatka lyhenee 35 kilometriin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut