Tampereella asuva Peppi Konsterille joutui tyytymään pronssiin keilailun MM-kisoissa - Urheilu - Aamulehti

Tampereella asuva Peppi Konsteri joutui tyytymään pronssiin keilailun MM-kisoissa

Peppi Konsteri (vas.) ja Anu Juntunen taipuivat parikilpailun välierässä saksalaisille.

13.11. 19:39

Aamulehti

Peppi Konsteri ja Ani Juntunen joutuivat taipumaan naisten MM-kilpailuissa Dubaissa parikilpailun välierässä Saksan Janin Rigbuthia ja Martina Schützia vastaan. Saksalaiset olivat yhden sarjan välierässä parempia lukemin 254–194. Näin suomalaiskaksikko saavutti parikilpailun MM-pronssia.

MM-pronssi on hieno saavutus Konsterille ja Juntuselle, jolle naisten MM-mitali on Konsterin tavoin ensimmäinen. Sekä Konsteri että Juntunen edustavat seuratasolla Porin Giantsia.

Konsteri on kotoisin Turusta, mutta hän asuu nykyään Tampereella. Konsterin isä Sami Konsteri pyörittää Kaupin keilahallia.

Vasta 17-vuotias Konsteri saavutti aikaisemmin tänä vuonna kullan ja yhteensä peräti viisi mitalia junioreiden EM-kilpailuissa. Hän ei omien sanojensa mukaan osannut odottaa, että samalle kaudelle mahtuu vielä mitali naisten MM-kilpailuista.

”Paljon harmittaa tappio välierässä, mutta varmasti myöhemmin osaan arvostaa tämän mitalin korkealle. Itseasiassa kauden kynnyksellä kaikki arvokisamitalit olivat itselleni kysymysmerkkinä, sillä minulla oli haasteita heittoni kanssa, mutta siitä noustiin työllä ja arvokilpailuissa olen onnistunut tällä kaudella pelaamaan omaa peliäni”, Suomen lahjakkaimpiin keilaajalupauksiin lukeutuva Konsteri sanoi liiton tiedotteessa.

Samoilla linjoilla on 25-vuotias Juntunen, joka oli naisten MM-kisoissa myös vuonna 2019 Las Vegasissa.

”Niissä kisoissa ei itselleni menestystä tullut, joten tässä näen itse oman kehitykseni, kun nyt olen mitaleilla täällä. Paljon olen mennyt keilaajana eteenpäin ja tämä on palkinto siitä.”

Molempien MM-kilpailut jatkuvat vielä kahdessa osiossa, kun Suomen naisten joukkue keilasi loistavasti joukkuekilpailun jatkopeleissä aikaisemmin lauantaina ja eteni jatkopeleihin kuudennelta sijalta.

Lisäksi Juntunen ja Konsteri keilaavat sunnuntaina sekajoukkueiden jatkopeleissä, joihin he etenivät yhdessä Niko Oksasen ja Tomas Käyhkön kanssa muodostetun joukkueen kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut