Vain kaatuminen ankkuriosuudella olisi pilannut Vuokatti Ski Team Kainuun ylivoiman naisten viestissä - Urheilu - Aamulehti

Vain kaatuminen ankkuriosuudella olisi pilannut Vuokatti Ski Team Kainuun ylivoiman naisten viestissä

Vuokatti Ski Team Kainuu voitti maastohiihdon Suomen cupin naisten viestin kotiladuillaan Vuokatissa.

Katri Lylynperä oli voittamassa Vuokatti Ski Team Kainuun riveissä Suomen cupin avausviestiä. Kuva sprinttikilpailusta.

7.11. 15:51

STT

Vuokatti Ski Team Kainuu voitti maastohiihdon naisten viestin kotiladuillaan Vuokatissa järjestetyissä Suomen cupin kilpailuissa. Joukkueessa hiihtivät sunnuntaina Jasmin Kähärä, Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä. Perinteisen kilpailussa hiihdettiin kolme neljän kilometrin osuutta.

Jämin Jänne johti ensimmäisessä vaihdossa, kun Josefiina Böök piti hyvää vauhtia avausosuudella. Toisella osuudella Nissinen kiri nopeasti kiinni 4,7 sekunnin kaulan ja repäisi lopulta pitkän karkumatkan.

”Katri kävi pelottelemassa, että hänen ei tarvitsisi hiihtää henkihieverissä”, Nissinen viittasi Yleisradion televisiolähetyksessä Lylynperälle hankittavaan etumatkaan.

Nissiselle startti oli kauden ensimmäinen. Hän ei ollut mukana lauantain vapaan sprintissä

”Oli kiva tulla hiihtämään. Jo eilen katsoin, että pääsisinpä hiihtämään.”

Hän hankki maajoukkuetoveri Lylynperälle lopulta 25,8 etumatkan muihin ankkureihin verrattuna. Lylynperä sinetöi voiton varmasti, kun eroa maalissa oli 20 sekuntia.

”Tuntui yllättävän hyvältä. Aloin passailla lopussa, kun tiesin, että voin hävitä vain kaatumalla. Vilma lupasi 20 sekuntia etumatkaa. Tiesin, että meillä on toivoa, jos tullaan edes tasoissa vaihtoon”, Lylynperä tuumi.

"Anne lähti kovaa"

Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu olisi ollut kova tekijä voittotaistelussa, jos olisi päässyt ankkuriosuudelleen kärjen mukana. Lauantain sprinttivoittaja lähti ladulle viidentenä 29 sekuntia kärjestä, mutta vain 3,2 sekunnin päässä kakkossijasta.

Joensuu pääsi nopeasti Kainuun Hiihtoseuran ankkurin Anne Kyllösen tuntumaan ja niputti hänet loppusuoralla. Toiseksi yltäneessä Vantaan joukkueessa hiihtivät myös Anni Kainulainen ja Marjaana Pitkänen.

”Suunnitelma oli, että otan heti kiinni. Mutta Anne lähti kovaa”, Joensuu kertasi.

Kyllösen selkä pysyi sopivan lähellä, ja Joensuu otti kiinni viimeisessä nousussa. Kyllönen pääsi vielä viimeiseen laskuun edellä, mutta sprintteri Joensuu oli vahva lopussa.

”Ajattelin kokeilla vielä kerran. Loppusuoralla olin jo varma, etten häviä”, Joensuu sanoi.

Kyllönen toipui hiljattain flunssasta, mutta lyhyet matkat eivät ole muutenkaan hänen vahvuutensa.

”Yritin pitää vauhtia. Helppo latu ja nopea nelonen. En ole päässyt sille tasolle, millä olin ennen flunssaa. Tekemistä riittää.”

Kyllöstä ennen Kainuun Hiihtoseuran viestiä veivät Johanna Ukkola ja Heini Hokkanen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut