Jämin Jänne ja Vuokatti Ski Team Kainuu hiihtivät Suomen cupin voittoihin - Urheilu - Aamulehti

Viestimiehet näyttivät ylävartalovoimia Iivo Niskaselle: ”Sen takia otettiin tasuri, ettei Iivo naura Oloksella”

Jämin Jänne ja Vuokatti Ski Team Kainuu hiihtivät Suomen cupin voittoihin.

7.11. 15:46

STT

Tasatyöntö oli suosittu tyyli maastohiihdon Suomen cupin kauden ensimmäisessä miesten viestissä, kun viestikolmikot mittelivät sunnuntaina Vuokatin laduilla. Ristomatti Hakola ankkuroi Jämin Jänteelle voiton eikä ole menettänyt huumoriaan, vaikka miestä on moukaroitu harjoituskaudella.

”Sen takia otettiin tasuri, ettei Iivo (Niskanen) naura Oloksella”, Hakola viittasi Yleisradion televisiolähetyksessä seuraavan viikonlopun kilpailuun.

Hakolan menoa on kampittanut esimerkiksi sohvanjalka, johon hän teloi koipensa.

”Takana on surkea harjoituskausi. Jos tammikuuhun mennessä pääsisi liikenteeseen. Ei saisi olla enää yhtään päivää sairaana.”

Lauantain vapaan sprintin jälkeen elohopea painui pakkaselle, ja lumenhärmä verhosi kangasmaastot. Moni luotti pitovoiteettomiin suksiin 3x6 kilometrin perinteisen viestissä. Voittajajoukkueessa hiihtivät myös Aku Nikander ja Lauri Lepistö.

Vuorisen Lauri sanoi, että meinaa lähteä tasurilla”, kakkososuuden survonut Lepistö mainitsi Skiteam 105:n kahdeksanneksi ankkuroineen Vuorisen.

Perttu (Hyvärinen) oli kanssani samalla osuudella, ja sovimme, että menemme tasurilla.”

Lumen makuun

Hyvärinen nosti Puijon Hiihtoseuran kärkitaisteluun, mutta ankkuri Joonas Sarkkinen ei pysynyt Hakolan ja Imatran Urheilijoiden Ville Ahosen kyydissä. Ahonen jäi Hakolasta 2,8, mutta Puijo jo kahdeksan sekuntia.

Hyvärinen ei ollut tyytyväinen suoritukseensa.

”Ei tuo häävi ollut. Jotain sellaista perus-Perttua, mitä näkee alkukaudesta. En ole tyytyväinen, ja oli tukkoista menoa, mutta ei se kaukana ole. Nyt päästään vasta lumen makuun.”

Naisten viestissä Vuokatti Ski Team Kainuun Jasmin Kähärä, Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä ottivat ylivoimaisen voiton.

”Aloin passailla lopussa, kun tiesin, että voin hävitä vain kaatumalla. Vilma lupasi 20 sekuntia etumatkaa. Tiesin, että meillä on toivoa, jos tullaan edes tasoissa vaihtoon”, Lylynperä tuumi.

Jasmi Joensuu nosti Vantaan Hiihtoseuran toiseksi ja kukisti loppusuoralla Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllösen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut