Juho Liuksialan lähtö jätti ison aukon Kooveen eturiviin – Tamperelaisten tappiokierre paheni entisestään - Urheilu - Aamulehti

Juho Liuksialan lähtö jätti ison aukon Kooveen eturiviin – Tamperelaisten tappiokierre paheni entisestään

Koovee on pystynyt voittamaan Mestiksessä yhdeksästä viime ottelustaan vain yhden.

Tulikuuma Juho Liuksiala jätti Kooveen ja siirtyi Ruotsin kolmanneksi korkeimmalle tasolle.

6.11. 22:33

Kooveen päävalmentaja Vesa Viitakoski sai lisää päänsärkyä, kun joukkueen ja koko Mestiksen tehokkaimpiin hyökkääjiin lukeutunut Juho Liuksiala vaihtoi maisemaa.

Liuksiala käytti lähtöoptionsa ja siirtyi Nybro IF:n riveihin. Nybro pelaa Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla tasolla – HockeyEttanissa.

Liuksiala vahvisti Kooveeta kahdeksassa ottelussa ja tehtaili niissä komeat 5+8=13 pistettä.

”Tähän osattiin varautua. Oli selkeästi isompi mahdollisuus, että hän lähtee kuin jää. Tämä kertoo enemmän koko Mestiksestä kuin Kooveesta. Muistakin seuroista on lähtenyt pelaajia”, Viitakoski harmitteli.

Mestiksen häntäpäähän jämähtäneellä Kooveella oli kahden ottelun viikonloppu. Perjantai-illan kotiottelu toi jatkoaikatappion Iisalmen Peli-Karhuja vastaan. Lauantaina oli vuorossa visiitti sarjajumbo Kiekko-Vantaan vieraana. Nyt tuli 3–5-tappio.

Koovee on voittanut yhdeksästä viime ottelustaan vain yhden ja vajonnut samalla uhkaavasti alemman pudotuspeliviivan alapuolelle.

”On ihan selvä homma, ettemme voi jatkaa tällä tavalla. Meidän pitää pelata paremmin”, Viitakoski tuumi.

Tamperelaisjoukkue sai lauantaina mukaansa neljä liiga-apua. Ilveksen hyökkääjät Jani Nyman ja Joona Korhonen sekä puolustaja Karri Aho olivat mukana perjantain tapaan. Bonukseksi tuli vielä Tappara-vahti Kari Piiroinen.

Nyt sekään ei riittänyt.

”Liigapelaajista on ollut meille iso apu. Suurin ongelma on ollut se, että loukkaantumissuma iski syksyllä sekä meihin että Ilvekseen. Se ei ollut kenenkään syytä – eikä siihen pystynyt varautumaan mitenkään.”

Nyt tilanne on jo paljon valoisampi. Kooveesta on sivussa vammojen takia enää Henri Tuominen ja Elmeri Kärkimaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut