Maajoukkuehiihtäjä Vuorinen himmensi viime hetkellä Liekarin yllätyksen Suomen cupin avauksessa - Urheilu - Aamulehti

Maajoukkuehiihtäjä Vuorinen himmensi viime hetkellä Liekarin yllätyksen Suomen cupin avauksessa

Jasmi Joensuu ja Lauri Vuorinen sivakoivat voitot Suomen cupin avauksessa.

Lauri Vuorinen piti Emil Liekarin takanaan.

6.11. 15:38

STT, Sotkamo/Helsinki

Suuri joukko maajoukkuehiihtäjiä jätti lauantaisen Suomen cupin vapaan sprintin väliin, mutta yllättäjillä ei ollut silti asiaa kärkipaikoille Vuokatin laduilla. Lähimpänä oli Vuokatti Ski Team Kainuun Emil Liekari, joka hallitsi karsintoja, puolivälieriä ja välieriä, mutta joutui finaalissa maajoukkuemies Lauri Vuorisen kukistamaksi.

"Ei tuntunut rennolta, ja oli vaikea päivä. Yleensä Vuokatin karsinta on nahkea, mutta sitten meno paranee. Nyt pelotti lähteä finaaliin, kun mietin kuinka käy Emilin kanssa. Hänen perusvauhtinsa oli tosi kova”, Skiteam 105:n Vuorinen kehui Yleisradion televisiolähetyksessä.

Varusmiespalveluksen lomassa kisaileva Liekari oli toinen ennen Jämin Jänteen Lauri Lepistöä.

"Lähdin tänne tavoittelemaan finaalipaikkaa. Isot pyssyt puuttuivat täältä, mutta Lauri oli mukana ja iso mittari oli pysyä kyydissä. Tavoitteena on ollut murtautua aikuisten tasolle”, Liekari jutteli.

"Isoista pyssyistä" esimerkiksi Joni Mäki, Ristomatti Hakola ja Verneri Suhonen olisivat olleet kovia tekijöitä sprintissä.

"Tämä kauden avaus tuli äkkiä (leirin jälkeen), joten olisi voinut jättää väliinkin. Taivalkoskella pitää tuntua jo hyvältä”, Vuorinen katseli kahden viikon päähän, mutta lupaili olevansa mukana sunnuntain viestissä.

Sauvarikko vesitti otatuksen

Vantaan Hiihtoseuraa edustava viestin MM-pronssimitalisti Jasmi Joensuu hallitsi naisten kilpailua ja otti ylivoimaisen voiton.

"Koko viime viikon oli hyvä fiilis ja halu näyttää, että olen tehnyt duunia. Luotin kovasti omaan kuntoon.”

MM-sprintissä välieriin yltäneen Katri Lylynperän finaali meni pilalle sauvarikon takia. Hän sai nopeasti varasauvan ja taisteli toiseksi.

"Ei mennyt kuten olin suunnitellut, mutta pystyin korjaamaan ja jatkamaan kilpailua. Odotin, että pääsen kamppailemaan finaalissa Jasmin kanssa. Ei päästy katsomaan, kumpi olisi ollut parempi loppusuoralla”, Vuokatti Ski Team Kainuun Lylynperä jutteli.

Kainuun Hiihtoseuran konkari Anne Kyllönen oli kolmas, mutta A-maajoukkueesta pudotettu urheilija painotti keskittymisen olevan normaalimatkojen kilpailuissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut