Liisa Liljan monien käänteiden vuosi sai pronssisen kruunun MM-kisoissa - Urheilu - Aamulehti

Liisa Liljan monien käänteiden vuosi sai pronssisen kruunun MM-kisoissa

Porilainen sijoittui kolmanneksi paratriathlonin MM-kisoissa Abu Dhabissa.

Liisa Lilja saavutti pronssia paratriathlonin MM-kisoissa Abu Dhabissa. Kuva heinäkuulta.

5.11. 22:16

Triathlonisti Liisa Lilja saavutti perjantaina pronssia paratriathlonin MM-kisoissa Abu Dhabissa.

Lilja suoriutui urakastaan ajassa 1.23.45. Hän hävisi yhdysvaltalaiselle voittajalle Hailey Danzille reilut kuusi minuuttia. Britannian Fran Brown oli toinen.

Danz saavutti saman luokan peli PTS2:n paralympiahopeaa Tokiossa. Hän oli hopealla myös Rio de Janeiron paralympialaisissa, joissa kilpaili PT2-luokassa.

Liljan, 29, kisamatka Tokioon jäi haaveeksi, koska häntä ei valittu Suomen joukkueeseen rannemurtuman vuoksi. Lilja itse oli valmis kilpailemaan paralympialaisissa.

Moottoripyöräilijän töytäisemäksi joutuneen Liljan kesä sai yllättävän käänteen jo aiemmin, kun hän antoi positiivisen dopingnäytteen kesäkuisessa maailmancupin osakilpailussa.

Lilja oli saanut Suomen urheilun eettiseltä keskukselta (Suek) tiedon, että hänen käyttämäänsä lääkettä saa käyttää, eikä erivapautta tarvitse anoa. Myöhemmin selvisi, että erivapaus olisi tarvittu johtuen Liljan muusta lääkityksestä.

Suek kertoi ottavansa virheestä täyden vastuun. Asian selvittely ja oikaiseminen jäi kuitenkin Liljan hoidettavaksi. Lopulta Liljalle myönnettiin erivapaus takautuvasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut