Hiihdon Suomen cupin 11. kausi alkaa erikoisessa tilanteessa: kisat televisioidaan sekä Ylellä että maksu-tv:ssä - Urheilu - Aamulehti

Hiihdon Suomen cupin 11. kausi alkaa erikoisessa tilanteessa: kisat televisioidaan sekä Ylellä että maksu-tv:ssä

Nent Group on tekee Vuokatissa ensimmäisen hiihtolähetyksensä.

Jussi Eskola (vas.) ja Sami Jauhojärvi siirtyivät Yleltä selostamaan Viaplayn hiihtolähetyksiä.

5.11. 19:00

Hiihdon Suomen cupin ensimmäisestä kilpailusta on kulunut kymmenen vuotta.

Viikonloppuna Sotkamon Vuokatissa käynnistyy 11. kausi televisioinnin osalta ennen kokemattomassa tilanteessa.

Suomen cupista tulee tiettävästi ensimmäinen kotimainen urheilukilpailu, joka televisioidaan sekä Ylellä että maksu-tv:ssä.

Erikoinen tilanne johtuu siitä, että ampumahiihtoa lukuun ottamatta kaikkien hiihtolajien kansainvälisten suurten tapahtumien mediaoikeudet siirtyivät Nent Groupille (Nordic Entertainment Groupille) tästä syksystä lähtien seuraaviksi viideksi vuodeksi.

Nent Groupin sopimus kattaa laajat oikeudet hiihtolajien maailmancupeihin ja sisältää myös hiihdon MM-kilpailut vuosina 2023 ja 2025 sekä Suomen cupin ja siihen kuuluvat SM-kisat.

Kilpailut näkyvät maksullisissa Elisa Viihde Viaplay  -suoratoistopalvelussa ja V sport -kanavilla.

Yle näyttää kuitenkin edelleen valtaosan merkittävimmistä hiihtokisoista, koska Nent myi niiden oikeudet edelleen Ylelle.

Ylellä on vuosikymmenien kokemus hiihtolähetyksistä, mutta Nent Group on nyt asialla ensimmäistä kertaa.

Vuokatista ovat siis tarjolla Nent Groupin ensimmäiset hiihtolähetykset, ja äänessä on Yleltä siirtynyt tuttu parivaljakko Jussi Eskola ja Sami Jauhojärvi.

Nentin hiihtolajien tarjonta kulkee nimellä Viaplay Talvi, ja Vuokatissa tehdään myös ensimmäinen siihen liittyvä studio, jota vetää Suvi Hakkarainen.

”On hienoa päästä tekemään historian ensimmäistä Viaplayn hiihtolähetystä ja avaamaan kausi Vuokatin Suomen Cupista. Koko Viaplay Talven tiimistä huokuu valtava innostus päästä tositoimiin, mikä näkyy ja kuuluu takuulla myös lähetyksissä”, Viaplay Talven vastaava tuottaja Jussi Ranta sanoo Nent Groupin tiedotteessa.

Vuokatin kilpailuohjelmassa ovat vapaan hiihtotavan sprintit ja perinteisen hiihtotavan viestit.

Mukana on vain osa Suomen maajoukkuehiihtäjistä. Sprintin voittajaehdokkaita ovat Katri Lylynperä ja Jasmi Joensuu sekä Lauri Vuorinen.

Joni Mäki ilmoitti perjantaina Instagramissa, että kilpailukauden aloitus siirtyy, koska hän ei ole vielä palautunut runsas viikko sitten päättyneeltä korkean paikan leiriltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut