Näin lukijat kommentoivat jääkiekon MM-kisojen uutta maskottia - Urheilu - Aamulehti

MM-kisojen pukinpartainen maskotti herätti ihastusta ja kauhistusta – Tällainen on lukijoidemme arvio: ”Olisin varmasti pelännyt tuota lapsena”

Kysyimme lukijoiltamme, mitä mieltä he ovat Miracleo-leijonasta. Erityisesti hahmon partaa, englanninkielestä nimeä ja epäleijonamaisuutta moitittiin. Kehuja se sai yleisestä söpöydestä ja värikkyydestä.

Miracleo ja jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen poseeraavat torstaina Jääkiekkoliiton tilaisuudessa Helsingissä.

4.11. 21:01

Aamulehti

Hauska, söpö, värikäs, fantastinen, pehmeä, iloinen, selkeä, sympaattinen, sopii Suomeen. Muun muassa näin kuvaillaan Tampereella ja Helsingissä ensi keväänä pelattavien jääkiekon MM-kisojen uutta maskottia.

Miracleo-leijona paljastettiin yleisölle torstaina Jääkiekkoliiton tiedotustilaisuudessa Helsingissä. Kysyimme Aamulehden lukijoilta, mitä mieltä he ovat kisamaskotista. Saimme yli 300 vastausta.

Vastanneista 46,7 prosenttia kertoi pitävänsä Miracleosta. Hieman yli puolet, eli 53,3 prosenttia ei puolestaan pitänyt siitä.

Enemmän karhu tai orava?

”Maskotti näyttää häijyltä, silmät eivät näytä ystävällisiltä. Olisin varmasti pelännyt tuota lapsena. Lisäksi parta on aika mauton”, eräs lukija kommentoi.

”Sen ilme on ilkeä etenkin, jos käpälät ovat pystyssä, näyttää hyökkäävältä, eikä ollenkaan ystävälliseltä tervehdykseltä. Tyylitön se on myös, mutta niinhän vastaavat maskotit ovat usein.”

Miracleo-leijona esitteli kiekkoilutaitojaan torstaina Jääkiekkoliiton tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Leijonan ilme vaikuttaisi kuitenkin olevan monitulkintainen, sillä samoissa määrin sitä pidettiin myös iloisen, ystävällisen ja energisen näköisenä. ”Sopivan sähäkkä.”

Osa esitti kritiikkiä leijonan lajityypillisistä piirteistä. Niiden koettiin puuttuvan. Monen mielestä maskotti näyttää enemmän karhulta tai oravalta. Yksi, todennäköisesti tamperelainen kommentoija, olisi halunnut nähdä leijonan tilalla ilveksen.

Monet saivat mielleyhtymiä sambakarnevaaleihin. Kahdelle hahmo toi mieleen Neuvostoliiton. Hahmon kommentoitiin myös näyttävän siltä kuin eräs tunnettu jääkiekkoilija olisi lähtenyt 90-luvulla reiveihin.

Lukijoilta kehitysehdotuksia

Jääkiekkofanit esittivät myös konkreettisia kehitysehdotuksia: ”Laittakaa kiekko hampaisiin, koska Suomen maalivahdit ottaa kiekot kiinni vaikka suullaan.”

Myös englanninkielinen nimi sai osakseen arvostelua. ”Ei kuulosta Suomen maskotilta, pikemminkin hävittäjälentokoneelta.”

Jotkut olisivat halunneet leijonan sinivalkoisissa väreissä. Toisista revontulista innoituksen saanut väritys oli epäonnistunut. ”Tietty, jos halutaan väriä, niin maskotissa pitäisi näkyä pienimuotoisesti jokaisen maan lipun väriä.”

Silti moni piti sekä leijonan nimestä että sen väreistä. ”Nimi on loistava ja väritys toimii!”

Hahmoa ja sen nimeä kehuttiin myös sukupuolineutraaliudesta. ”Nimessä on sekä naisen että miehen nimi. Värikäs!”

Osa olisi toivonut hillitympää ilmettä edustamaan suomalaista designia. ”Eihän tuota riemun kirjavaa otusta saa sovitettua minkäänlaiseen sisustukseen, valitettavasti.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut