Tampereen MM-kisojen kiikarissa yli puoli miljoonaa katsojaa: Ruotsi-otteluun varattiin mieletön määrä pääsylippuja - Urheilu - Aamulehti

Tampereen MM-kisojen kiikarissa yli puoli miljoonaa katsojaa: Ruotsi-otteluun varattiin mieletön määrä pääsylippuja

MM-turnauksen tavoite on, että Tampereelle myytäisiin noin 350 000 lippua ja Helsinkiin 150 000.

Jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen esitteli torstaina kisojen maskotin Miracleon.

4.11. 11:52

Tampereen ensi kevään MM-turnaus tavoittelee yli puolen miljoonan katsojan määrää, mutta siellä ei ylletä ihan MM-kilpailujen ennätykseen.

Ensi kevään MM-turnauksen pääsyliput arvottiin ja arvonnat ovat ohi, mutta kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoi arvonnalle syyn.

Hietasen mukaan arvonnalla haluttiin varmistaa, ettei pääsylippujen saanti perustu nopeaan klikkaamiseen verkossa. Jossain päin maailmaa olisi ollut aikavyöhykkeiden takia hankala aika ja jossain parempi.

Lisäksi arvonta hillitsi lipputrokarien toimintaa, kun pääsylippujen määrä rajattiin kuuteen ostajaa kohden.

”Valtaosa mustan pörssin kauppiaista saatiin suljettua pois.”

Ostajien rekisteröintien jälkeen toiveita oli peräti 1,6 miljoonaan pääsylippuun, mutta ei suinkaan tasaisesti joka otteluun.

”Ruotsi-peliin oli enemmän halukkaita kuin esimerkiksi Britannia-otteluun. Noin 160 000 ihmistä halusi ostaa lipun Ruotsi-peliin”, Hietanen sanoi kauppakeskus Triplassa Helsingissä.

Lue lisää: Kuvat: Tässä on Tampereen MM-kisojen maskotti, kerro meille, onko Miracleo-leijona hitti vai huti – Näin saat lisätietoa siitä, miten Leijonien peleihin voi vielä saada lippuja

Pääsylippuja Tampereen valmistuvaan Kannen areenaan on tarjolla reilut 10 000 ottelua kohden, vaikka areenaan mahtuu yli 13 300 katsojaa.

”Siellä ovat kiintiöt IIHF:lle (Kansainvälinen jääkiekkoliitto), selostamoille ja medialle. Ne syövät paikkoja myynnistä.”

”Ollaan oltu pienillä porukoilla siellä”

Kisajärjestäjät ovat päässeet tutustumaan Tampereen uuteen halliin hyvin rajoitetusti ja valvotusti liittyen koronavirukseen, joka jyllää edelleen voimakkaana.

”Halutaan pitää rakennusmiehet terveinä, eikä ole paljon ulkopuolisia vieraita otettu sinne. Ollaan oltu pienillä porukoilla siellä.”

Pääsylippujen arvonta oli käytössä ensimmäisen kerran aikuisten MM-turnauksessa. Mallia haettiin Edmontonista nuorten kisoista.

Maailmalla arvonta on hyvinkin pitkään käytössä ollut perinne. Wimbledonin tennisturnaukseen pääsyliput on arvottu vuosien ajan.

”Tätä suunniteltiin pitkään ja se meni niin kuin piti.”

Jääkiekon MM-turnauksen historian suurin yleisömäärä oli Tšekin kisoissa 2015. Prahassa ja Ostravassa olivat isot hallit ja yleisömäärä nousi 741 690 henkeen.

Suomen aikaisemmissakin MM-turnauksissa on rikottu puolen miljoonan raja.

Tällä hetkellä ongelmia tuottaa Venäjän rajan pysyminen kiinni. Venäjä pelaa alkusarjan Helsingissä Hartwall-areenassa, mutta toistaiseksi venäläiset turistit eivät pääse maahan.

”Kisat kyllä pelataan ja silloin ollaan kuplassa”

MM-turnauksen tavoite on, että Tampereelle myytäisiin noin 350 000 lippua ja Helsinkiin 150 000.

”Iso kysymys on Venäjä. Strategisesti Venäjä on tärkeä maa, kun sijoitettiin se Helsinkiin, kun saatiin yksi maa vaihtaa alkulohkoissa”, Hietanen sanoi.

Pietarista pääsisi Allegrolla 3,5 tunnissa Pasilaan, mutta ensin pitäisi saada junat liikkeelle ja raja auki.

”Luulen, että jossain maaliskuussa sekin myynti vilkastuisi. Sieltä on iso potentiaali. Normaaliolosuhteissa se on niin helppoa kuin olla voi. Kiinnostusta sieltä on.”

”Toivottavasti siihen mennessä on tilanne vähän parempi.”

MM-järjestäjillä on B-suunnitelma, jos korona alkaa riehua entistäkin kovemmin ja areenat joudutaan sulkemaan.

”Kisat kyllä pelataan ja silloin ollaan kuplassa”, Hietanen sanoi.

Se tarkoittaa pääsylippuhintojen palauttamista.

”Senkin takia olemme kehottaneet ostamaan liput virallista kanavia pitkin.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut