Arvi Savolainen tavoitti mitalivireen alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa Belgradissa - Urheilu - Aamulehti

Arvi Savolainen tavoitti mitalivireen alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa Belgradissa

Arvi Savolainen kuvattuna Tampereella painin Suomen cupissa vuonna 2019.

3.11. 22:56

Arvi Savolainen ylsi kreikkalais-roomalaisen painin alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa Belgradissa mitalille, joka kirposi vielä käsistä Tokion olympiamolskilla.

Savolainen oli tämän ikäluokan MM-ykkönen jo pari vuotta sitten. Tätä taustaa vastaan ymmärtää, jos Savolaisen jäyhästä olemuksesta henki tyytyväisyys, joskaan ei valtavaa riemua pronssiottelun voitosta pistein 5–1. Tappion kärsi Unkarin Robert Ersek.

Savolainen katseli varmasti mietteissään venäläisen Artur Sargsianin voitonjuhlaa. Lukuisia tasaisia otteluja käyneet miehet eivät nyt kohdanneet.

Savolaisen mitali hersytti hymyn päävalmentaja Marko Yli-Hannukselan kasvoille.

”Arvi tuli näihin kisoihin hyvin vähäisellä valmistautumisella, lähinnä perusharjoittelun pohjalta. Yksi mitali ja viides sija olivat joukkueelta hyvä suoritus”, Yli-Hannuksela arvioi.

Sargsian osoitti finaalissa kovuutensa lähes kaksimetristä haastajaa vastaan. Savolaisen tiistaina pistein 8–5 voittanut juniorien tämän vuoden maailmanmestari Pavel Hlinchuk taipui ylivoimaiseen pistetappioon 0–9.

Savolainen otteli kisoissa neljästi. Aamupäivällä hän ”paketoi” Armenian Albert Yeghikyanin (9–0) alle kahdessa minuutissa.

Suomalaisten muistiin Belgradin kisoista jäi uusi sana ”kalsarigate”.

Tiettävästi sana on Belgradissa purkautunut pettymyksenä vain yhden painijan, Joni Kompan edessä Miehen painitrikoiden alta ennen ottelua pilkisti alusasun lahje, joten maton ylituomari määräsi Kompan pukuhuoneeseen vaihtamaan alusasua minuutin aikana. Kun Komppa ei määräajassa ehtinyt takaisin, hänet tuomittiin hävinneeksi.

”Olimme tekemässä protestia, mutta sitten kävi ilmi, että ainakin kahden muun maan painijaa oli myös käsketty peittämään alusasua”, Painiliiton toiminnanjohtaja Pasi Sarkkinen kertoi.

Eroa tapauksilla voi nähdä, jos muut painijat saivat peitellä asuaan lähellä ottelualuetta, mutta Komppa oli määrätty kauemmas vaihtamaan alusasu toiseen. Silloin ottelijoiden kohtelu ei olisi ollut tasapuolista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut