Hulkko seitsemäs sivulajinsa EM-finaalissa - Urheilu - Aamulehti

Hulkko seitsemäs sivulajinsa EM-finaalissa: "Tänään oli tosi kova taso mitaleille, joten ei jää jossiteltavaa"

TaTU Tampereen Ida Hulkko oli seitsemäs 100 metrin rintauintifinaalissa.

3.11. 18:00

Helsinki/Kazan

Ida Hulkko sijoittui seitsemänneksi uinnin lyhyen radan EM-kisojen 100 metrin rintauinnin loppukilpailussa Kazanissa. Hulkko kellotti ajan 1.04,98 eli kaksi sadasosasekuntia nopeammin kuin eilisissä välierissä.

Mestaruuteen ui Italian Martina Carraro ajalla 1.04,01. EM-hopean jakoivat Venäjän Jevgenia Tshikunova ja Viron Eneli Jefimova ajalla 1.04,25.

Päälajinaan 50 metrin rintauintia uiva Hulkko oli satasen kisan puolivälissä kolmantena Jefimovan ja Carraron jälkeen, mutta toisella puolikkaalla hän oli koko kahdeksan uimarin joukon hitain.

”Parempaa tekemistä ja kyllä se tästä lähtee pikkuhiljaa rakentumaan. Jäi hieman kaivelemaan se, että omalla hyvällä uinnilla olisin pystynyt taistelemaan paremmin, mutta tänään oli tosi kova taso mitaleille, joten ei jää jossiteltavaa”, Hulkko totesi Uimaliiton Twitter-tilillä.

”Loppuviikkoa ajatellen pitää saada lepoa lisää. Nopeus saadaan esille vain palautumalla hyvin.”

Laura Lahtinen ui hienosti EM-finaalipaikan 200 metrin perhosuinnissa. Lahtinen oli välierien kuudenneksi nopein ajalla 2.07,28. Erässä Lahtisen edelle ehti vain Venäjän Svetlana Tshimrova, joka oli välierien nopein ajallaan 2.05,52.

Ensimmäisiä aikuisten arvokisojaan uiva Tanja Ruohoniemi oli välierien 15:s omalla ennätysajallaan 2.13,39. EM-finaali uidaan huomisiltana.

Edit: Lisätty Hulkon kommentit klo 18.30.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut