Zherenko piti Ilveksen pelissä mukana avauserässä, sen jälkeen alkoi ilotulitus – Tamperelaiset murjoivat JYPiä kuudella maalilla - Urheilu - Aamulehti

Zherenko piti Ilveksen pelissä mukana avauserässä, sen jälkeen alkoi ilotulitus – Tamperelaiset murjoivat JYPiä kuudella maalilla

Ilves järjesti jyväskyläläisjoukkueelle jo kuudennen peräkkäisen tappion.

Ilves-vahti Vadim Zherenko sai tästä tilanteesta kipeän iskun päähänsä, mutta tamperelaisten onneksi hän pystyi jatkamaan.

3.11. 12:13 | Päivitetty 3.11. 21:12

Ilves järjesti kunnon maalikarkelot keskiviikkoiltana Jyväskylässä vaikean alun jälkeen.

Tamperelaisvieras takoi osumia kuin liukuhihnalta ja nousi arvokkaaseen 6–3-voittoon JYPistä.

Ratkaisu tuli päätöserässä Ilveksen ainoan ylivoiman aikana. Petri Kontiola järjesti namupaikan Joni Ikoselle, joka täräytti illan toisen osumansa.

Kanadalaishyökkääjä Nicholas Baptiste teki vielä sen jälkeen taiturimaisen maalin JYPin pelatessa ilman veskaria.

Avauserä oli JYPin selkeätä hallintaa. Pitkään näytti siltä, että Ilves kestää upeasti torjuneen Vadim Zherenkon johdolla. Vajaat kaksi minuuttia ennen loppua nolla särkyi, kun JYP-puolustaja Eetu Peltolan löysä ranneveto kimposi Ilveksen blokkaajasta onnekkaasti verkkoon.

Ilves nousi tasoihin toisen erän alussa pitkän pyörityksen jälkeen. Kokoonpanoon palannut Baptiste tarjoili makupaikan Leo Lööfille – ja ruotsalainen niittasi kiekon verkkoon.

Lisää seurasi erän puolivälissä. Balazs Sebökin johto-osuma meni verkkoon luistimesta, mutta videotarkistus toi Ilvekselle huojentavan päätöksen. Potkuliikettä ei ollut.

Kohta perään Joni Ikonen yllätti JYP-vahti Markus Ruusun vanhanaikaisella ja vei Ilveksen jo 3–1-johtoon. Tamperelaisilla oli paikkoja useampiinkin osumiin, mutta sen sijaan iski Reid Gardiner. Terävä veto nosti JYPin maalin päähän.

Näin Aamulehti ennakoi peliä

Ilveksen liigajoukkue matkustaa tänään vaikeita aikoja elävän JYPin vieraaksi.

Jyväskyläläisisäntä lähtee kamppailuun viiden ottelun tappioputkessa ja ilman liigasyksyn suurinta sensaatiota Joakim Kemelliä.

Pistepörssin kärkinimi putosi riveistä viime lauantaina taklattuaan Lukon Kristian Pospisiliä. Vasta 17-vuotias superlupaus sai iskuvamman ja on sivussa arviolta 3–4 viikkoa.

Myös Ilveksen riveihin on tullut iso aukko viikonlopun pelien jälkeen. Kapteeni Eemeli Suomi joutuu jättämään illan kamppailun väliin. Suomen paikalle on nostettu Antti Saarela.

Ilves saa vastapainoksi matkaan Nicholas Baptisten. Kolme edellisottelua huilannut kanadalaisvahvistus hyökkää Balazs Sebökin johtamassa kakkosketjussa. Baptisten tehot (4+3) ovat jääneet toistaiseksi odotettua laihemmiksi.

Ilves lähtee Jyväskylän kaukaloon lievänä suosikkina lauantaisesta HIFK-tappiosta huolimatta. Se oli täysin odotettavissa hekumaisen paikallispelivoiton jälkeen. Voittoputki ehti venyä kuuden ottelun mittaiseksi ennen kuin Ville Peltosen johtamat joukot palauttivat Ilveksen jään pinnalle.

JYP on vaarallinen joukkue viime kierrosten lamavaiheesta huolimatta. Jyväskylän ylpeys otti sitä ennen peräti viisi voittoa putkeen.

Ruotsalaishyökkääjä Adam Brodecki on ollut JYPin ilopilleri Kemellin ohella. Malmöstä tullut laituri on paukuttanut komeat tehot 7+5=12.

Jyväskylän liigakamppailu alkaa klo 18.30.

Ilveksen kokoonpano:

Antti Saarela–Petri Kontiola–Panu Mieho

Miro Nalli–Balazs Sebök–Nicholas Baptiste

Eetu Päkkilä–Matias Mäntykivi–Joona Ikonen

Jakub Kos–Joni Ikonen–Joonas Oden

Tuomas Salmela–Jarkko Parikka

Leo Lööf–Simon Johansson

Dominik Masin–Aleksi Elorinne

Tuomas Salmela

Vadim Zherenko (Roope Taponen)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut