Pyrinnön yhdysvaltalaispelaajat ovat kokeneet rasismia Suomessa – päävalmentaja Antti Nikkilä: ”He ovat saaneet kuulla tällaisia huuteluja kadulla” - Urheilu - Aamulehti

Pyrinnön yhdysvaltalaispelaajat ovat kokeneet rasismia Suomessa – päävalmentaja Antti Nikkilä: ”He ovat saaneet kuulla tällaisia huuteluja kadulla”

Pyrintö on lähellä pudota naisten Korisliigasta. Kautta on pelattu tasan puolet.

Sentteri Whisper Fisher on edustanut Tampereen Pyrintöä alkukauden ajan. Keskiviikkona hän jäi kahdeksaan pisteeseen.

15.12.2021 21:32

Aamulehti

Tampereen Pyrintö kertoi keskiviikkona sosiaalisen median tileillään, että sen yhdysvaltalaispelaajat Whisper Fisher ja Cierra Johnson ovat joutuneet kokemaan rasismia pelatessaan ammattilaisina naisten Korisliigassa.

”Teemme kaiken voitavamme luodaksemme olosuhteet, jossa jokainen Pyrinnön pelaaja voi hyvin. Joukkueemme ei hyväksy rasismin esiintymistä missään muodossa. Rasismi rikkoo kaikille ihmisille yhtäläisesti kuuluvaa vapautta ja oikeuksia, jotka kuuluvat jokaiselle ihmisyyden perusteella”, Pyrinnön päivityksessä lausuttiin ja kannustettiin ihmisiä perehtymään rasismin vakavuuteen.

”Joukkueen kanssa ei ole asiasta keskusteltu, mutta yhdysvaltalaiset ovat kertoneet, että he ovat saaneet kuulla tällaisia huuteluja kadulla. He ovat kokeneet kohtelun ikäväksi. Koripallon parissa tätä ei ole tapahtunut”, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä taustoitti keskiviikkona.

Fisher, 24, on edustanut Pyrintöä läpi alkukauden. Johnson, 25, on loukkaantuneena sivussa ainakin loppuvuoden.

Pyrintö on Korisliigassa toista kautta putkeen tukevasti karsijan paikalla. Tällä kertaa putoaminen uhkaa oikeasti. Viime kaudella Koripalloliitto teki poikkeuksen koronapandemian vuoksi, eikä pudottanut yhtään joukkuetta sarjatasoa alemmas.

Pyrintö hävisi taistellen Lappeenrannan Catzille keskiviikon jumbokamppailussa. Pyrintö pääsi päätöskympillä Pyynikillä kolmen pisteen päähän, mutta taipui lopulta 68–82 (41–38).

”Hävisimme tärkeitä kamppailuja ja heitimme huonosti korin alta. Puolustuksessa pitäisi petrata. Kolmen pisteen heitot olivat positiivinen juttu”, Nikkilä arvioi.

Näin Pyrinnön (voitot–tappiot 1–12) ero lähimpiin joukkueisiin, Lappeenrannan Catziin ja Forssan Alkuun (molemmat 4–9), kasvoi.

”Meidän on nyt mietittävä seurajohdon ja taustajoukkojen kanssa, miten saamme sarjapaikan säilytettyä. Joitain ratkaisuja on tehtävä parin, kolmen päivän sisään”, Nikkilä luonnehti.

Seairra Barrett (23 pistettä/10 levypalloa/4 korisyöttöä) ja seitsemän Suomen mestaruutta urallaan voittanut Elena Melto (25/12/5) olivat liian pahoja pideltäviä punavalkoisille. Anni Jämsä (14/1/8) ja Anna Peltola (12/2/3) keräsivät Pyrinnön parhaat saldot.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut