BC Nokia järjesti jättiyllätyksen: mestariehdokas Helsinki Seagulls nurin vieraskentällä – Puerto Ricon lahja Nokialle jälleen iskussa - Urheilu - Aamulehti

BC Nokia järjesti jättiyllätyksen: mestariehdokas Helsinki Seagulls nurin vieraskentällä – Puerto Ricon lahja Nokialle jälleen iskussa

Arnaldo Toro oli Kisahallin painimaton valtias.

Arnaldo Toro (oik.) repi 18 levypalloa Kisahallissa.

7.12.2021 21:33

Aamulehti

BC Nokia on palannut miesten Korisliigan maajoukkuetauolta rähisten. Sunnuntain hienon Pyrintö-voiton jälkeen nähtiin tiistaina iso pommi, kun keltamustat ryöväsivät sarjakärki Helsinki Seagullsilta vierasvoiton pistein 59–54 (37–25).

Pyrintö-pelin tavoin BC Nokia pelasi Kisahallissa ehjästi alusta loppuun. BC Nokia puristi ilman ykköspallonkäsittelijäänsä Lassi Nikkarista pelanneen mestariehdokkaan hyökkäyspelin todella ahtaalle ja vähäkorisessa taistelupallossa päästiin päävalmentaja Greg Gibsonin ja BC Nokian ydinalueelle.

Nokia otti taistelutahdossa voiton raapimalla hurjat 19 hyökkäyslevypalloa. Kuvaavaa oli, että BC Nokia varmisti voiton kahdella hyökkäyslevyllä. Painikehien kuningas oli itseoikeutetusti Puerto Ricon lahja Nokialle, Arnaldo Toro (15 pistettä/18 levypalloa/5 korisyöttöä). Toro on 16,1 levypallon ottelukeskiarvollaan Korisliigan ylivoimainen irtopallojen valtias.

”El Toro on eläin, hyvällä tavalla. Emme juokse hänelle pelejä, mutta hän tekee silti työnsä, eikä koskaan valita. Todellinen ammattilainen. Hän on näköiseni pelaaja, voin vakuuttaa”, Gibson hehkutti.

”Tämä oli vanhan liiton painiottelu. Pelasimme todella kovaa, mistä syystä olen todella ylpeä pelaajistamme.”

Toista Nokia-peliään tahkonnut Steven Haney (20/7) tuki Toroa ja vaikuttaa hienolta löydöltä Nokialle. Pelaajamarkkinoiden on sanottu olevan kuivat, mutta niin vain BC Nokia löysi sieltä Haneyn. Takapelaaja joutui kesällä sormileikkaukseen, minkä jäljiltä hän sai alkukaudeksi Puolan pääsarjaan vain pätkädiilin. Diilin loputtua iski BC Nokia.

Hyökkäyspäässä heikko, mutta puolustuspäässä elantonsa tekevä Ronshad Shabazz putosi rajusti maahan ja joutui jättämään pelin kesken. Hänen kuntonsa tutkitaan Nokialla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut