Pertti Ukkola on runoileva painilegenda, joka rääkkäsi itsestään maailman parhaan – Ukkola ennustaa seuraavan tamperelaisen olympiavoittajan: ”Hänestä voi tulla maailman huippu, jos häntä ei pilata liialla kehumisella” - Urheilu - Aamulehti

Pertti Ukkola on runoileva painilegenda, joka rääkkäsi itsestään maailman parhaan – Ukkola ennustaa seuraavan tamperelaisen olympiavoittajan: ”Hänestä voi tulla maailman huippu, jos häntä ei pilata liialla kehumisella”

Pertti Ukkola oli aikanaan himoharjoittelija, joka ei pitänyt lepohetkiä: Kun hän teki päivän viidennen harjoituksen illalla kello 23, hän tiesi, ettei kukaan muu treenaa enempää.

Painin olympiavoittaja Pertti Ukkola, 71, valmentaa edelleen Kooveen nuoria. Tampereen Nääshallin harjoitussalin seinää komistaa Ukkolan tuuletuskuva Montrealin olympialaisista vuodelta 1976.

7.11. 10:00

Pertti Ukkola on toistaiseksi viimeinen tamperelainen olympiavoittaja. Hänen painikullastaan tuli kesällä kuluneeksi 45 vuotta.

Ukkola, 71, on edelleen kovassa kunnossa ja tekee täysipainoisesti töitä Kooveen painijoiden valmentajana. Kysymykseen ”kuka on seuraava tamperelainen olympiavoittaja”, hän hakee vastauksen oman lajinsa ulkopuolelta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut