Salbandymaajoukkueen tähtipelaaja Veera Kauppi avautui MM-kisojen olosuhteista - Urheilu - Aamulehti

Maajoukkueen tähtipelaaja avautui MM-kisojen olosuhteista: ”Olen todella väsynyt tähän tasa-arvon puutteeseen”

Veera Kauppi kritisoi salibandyn MM-kisojen pelaamista vain hieman yli 2 000 katsojaa vetävässä areenassa.

Veera Kauppi kirjoitti Twitterissä salibandyn tulevista MM-kisoista.

1.11. 22:08

Suomen naisten salibandy­maajoukkueen tähtipelaaja Veera Kauppi, 24, avautui maanantai-iltana Twitterissä tulevien MM-kisojen olosuhteista.

Kisat pelataan marras–joulukuun vaihteessa Ruotsin Uppsalassa areenassa, jonka yleisökapasiteetti on vain hieman yli 2 000 katsojaa.

Ruotsin pääsarjassa pelaavaa Thorengruppen IBK:ta edustava Kauppi pitää viisi vuotta sitten avattua areenaa toimivana mutta liian pienenä.

”Kapasiteetti ei ole lähelläkään sitä, mitä sen pitäisi olla aikuisten MM-kisoissa”, neljänsiin MM-kisoihinsa valmistautuva hyökkääjä kirjoitti.

Vertailukohdiksi Kauppi nosti sekä edelliset MM-kisansa että joulukuiset miesten MM-kisat, jotka pelataan Hartwall-areenassa ja Helsingin jäähallissa.

”Tiedän, etten puhu vain omasta puolestani, eikä tämä ole ainoa kerta, kun naisten urheilua poljetaan. Liian moni ajattelee, että he nyt ovat vain naisia – aivan kuin meillä tai tekemällämme työllä ei olisi mitään väliä”, Kauppi kirjoitti.

”Olen todella väsynyt tähän tasa-arvon puutteeseen, joka on monin tavoin ilmeistä urheilussa.”

Kauppi kertoi tavoittelevansa kirjoituksellaan vain salibandyn parasta. Hän kirjoitti tietävänsä monien halukkaiden jäävän ilman lippua finaaliviikonlopulle.

”Voisitteko kuvitella miesten pelaavan MM-kisojaan areenalla, jonka kapasiteetti on noin 2 400 katsojaa? Sitähän minäkin.”

Tähtihyökkääjä Kauppi sai tukea niin ikään MM-kisoihin valitulta kaksoissiskoltaan Oona Kaupilta ja maajoukkueen päävalmentajalta Lasse Kurroselta.

”On sääli pelata vuoden 2021 MM-kisapelejä 2 300 katsojan edessä, erityisesti lajin kotimaassa”, Kurronen kirjoitti Twitterissä.

Oona Kauppi puolestaan jakoi Twitterissä siskonsa kirjoituksen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut