Kolme tamperelaisseuran pelaajaa sai naisten salibandyssa MM-kisavalinnan - Urheilu - Aamulehti

Kolme tamperelaisseuran pelaajaa sai MM-kisavalinnan – naisten salibandymaajoukkueella on vihdoin käytössä ase, jolla miehet ovat vuolleet MM-kultaa

Päävalmentaja Lasse Kurrosen mukaan naisten salibandymaajoukkue on aiempaa selkeämmin roolitettu.

Elli Kylmäluoma valittiin Suomen naisten salibandymaajoukkueeseen tuleviin MM-kisoihin. Hän antoi viimeiset näyttönsä Lempäälässä pelatussa maajoukkueturnauksessa lokakuussa.

27.10. 16:25

STT, Espoo

Yksitoista ensikertalaista oli liikaa. Se oli yksi keskeinen huomio, jonka naisten salibandymaajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen ja hänen taustatiiminsä teki kahden vuoden takaisista MM-kisoista. Nyt 20 pelaajan MM-kisajoukkueeseen valittiin viisi ensikertalaista.

”Yksitoista oli todella paljon. Viittä pidettiin työlukuna, että sen verran ensikertalaisia saa olla. Pieni vaihtuvuus on ihan hyvästä, mutta tarvitaan pelaajia, joilla on kokemusta”, Kurronen sanoi keskiviikkona kisajoukkueen julkistustilaisuudessa.

Keskiviikkona julkistettiin myös kymmenen varapelaajan lista. Silmiinpistäviä nimiä ovat Classic-pelaajat Alisa Pöllänen ja Suvi Hämäläinen. Pöllänen on ollut vuosikaudet maajoukkueen vakiokalustoa, syyskuussa alle 19-vuotiaiden MM-kultamitalit Suomeen laukonut Hämäläinen oli yksi viime kisojen ensikertalaisista.

”Suvin kohdalla päätös tehtiin periaatteessa jo puoli vuotta sitten. Hänelle tulee vuoteen kahdet junnukisat ja iso rooli F-liigassa. Ei lähdetty lisäämään siihen naisten leiritystä. Annetaan nuoren pelaajan kasvaa ja kehittyä kaikessa rauhassa”, Kurronen avasi.

Tamperelaisseurojen pelaajista varsinaiseen MM-kisajoukkueeseen valittiin Kooveen puolustaja Elli Kylmäluoma ja Classicin hyökkääjät Sanni Nieminen ja Johanna Homi.

Varalle valittiin Pölläsen ja Hämäläisen lisäksi tamperelaisseuroista Classicin puolustaja Meri Mäkinen ja hyökkääjä Kristiina Kauppila.

Lue lisää: Kun Elli Kylmäluoman piti tehdä lajivalinta, pienessä kylässä ei ollut kuin kaksi vaihtoehtoa – nuori lupaus tietää, mistä hyvä yhteishenki syntyy

Suomen MM-joukkue

Suomen joukkue naisten MM-kilpailuihin Ruotsin Uppsalaan 27. marraskuuta–5. joulukuuta:

Maalivahdit: Krista Nieminen, ikä 34 vuotta, seura UH BEO, Sveitsi (31 maaottelua, tehot 0+0=0), Tiltu Siltanen, 32, Malmö FBC, Ruotsi (46, 0+0=0).

Puolustajat: Silja Eskelinen, 28, Malmö FBC, Ruotsi (43, 7+6=13), My Kippilä, 25, Team Thorengruppen, Ruotsi (68, 20+68=88), Elli Kylmäluoma, 20, Koovee (5, 1+0=1), Inka Lampinen, 31, PSS (24, 2+2=4), Laura Manninen, 28, Pixbo Wallenstam, Ruotsi (84, 14+24=38), Iida Mettälä, 19, Malmö FBC, Ruotsi (5, 0+0=0), Daniela Westerlund, 23, EräViikingit (22, 3+8=11).

Hyökkääjät: Johanna Homi, 26, Classic (20, 4+2=6), Meri-Helmi Höynälä, 20, TPS (15, 1+2=3), Oona Kauppi, 24, Team Thorengruppen, Ruotsi (41, 57+29=86), Veera Kauppi, 24, Team Thorengruppen, Ruotsi (59, 86+54=140), Sofia Leino, 24, TPS (27, 13+8=21), Hanna Niemelä, 26, UH BEO, Sveitsi (13, 4+4=8), Sanni Nieminen, 30, Classic (58, 19+12=31), Sara Piispa, 25, UH BEO, Sveitsi (29, 16+11=27), Laura Rantanen, 29, TPS (25, 6+3=9), Jenna Saario, 23, TPS (47, 22+21=43), Ella Sundström, 23, PSS (19, 8+6 14).

MM-kisojen ensikertalaisia ovat puolustajat Elli Kylmäluoma, Iida Mettälä ja Daniela Westerlund sekä hyökkääjät Hanna Niemelä ja Laura Rantanen.

Varalla:

Maalivahdit: Juulia Kataja Steelers, Noora Vuorela TPS.

Puolustajat: Meri Mäkinen Classic, Trine Sällström EräViikingit, Mia Vallenius Sirius, Ruotsi.

Hyökkääjät: Tuulia Aho Team Thorengruppen, Ruotsi, Suvi Hämäläinen Classic, Kristiina Kauppila Classic, Alisa Pöllänen Classic, Milja-Maria Saarikoski PSS.

Päävalmentaja Lasse Kurronen, valmentajat Aki Vilander, Jukka Ruotsalainen ja Henna Hukkanen.

Vahvemmin roolitettu

Miesten maajoukkueen menestys on nojannut seurajoukkueissa yhdessä pelaaviin kentällisiin. Naisten maajoukkueessa tällaista etua ei ole aiemmin ollut. Vuoden 2021 kisajoukkueen selkäranka on Ruotsin ykkösjoukkue Thorengruppenin kolmikko Veera Kauppi, Oona Kauppi ja My Kippilä.

”Thorengruppenin kolmikko on ehkä koko maailman pelottavin, ja tulosyksikkömme ehkä voimakkaampi kuin kellään muulla. Haluamme heidät levänneenä ja pallon kanssa kentälle. Muut (kentät) joutuvat tekemään ikään kuin töitä sen eteen”, Kurronen sanoo.

Alempia kenttiä voidaan rakentaa TPS-tutkapareista Jenna SaarioLaura Rantanen ja Sofia LeinoMeri-Helmi Höynälä. Kurrosen mukaan kisajoukkue tulee olemaan vahvemmin roolitettu kuin viime kerralla.

”Leino on sellainen kunnon rikkoja ja hänen viisikkonsa pelaa vähän sitä roolia. Vastustajan häiriköinti ja ylivoimien ja vapareiden hakeminen on hänen ykköstyönsä. Pisteet ovat bonusta. Fyysisiltä ominaisuuksilta ei ole montaa samanlaista pelaajaa”, Kurronen kuvailee.

”Mitä sitä kaunistelemaan, rakkikoirarooli on aika hyvin sanottu, enkä osaa ajatella siitä negatiivisesti. Meitä on paljon erilaisia pelaajia, niin mennään jokaisen vahvuuksien kautta”, Leino hymyilee.

Lämpöleiri lämmittää

Salibandymaajoukkueen Daniela Westerlund (vas), Sofia Leino, Ella Sundström, Inka Lampinen ja Jenna Saario MM-kisajoukkueen julkistustilaisuudessa Espoossa keskiviikkona 27. lokakuuta.

Naisten maajoukkue valmistautuu Ruotsissa 27. marraskuuta–5. joulukuuta pelattaviin kisoihin Teneriffalla. Jenna Saariolle lämpöleiri on kolmas ja näyttäytyy nyt erilaisena kuin Dubain leiri 17-vuotiaana.

”On tässä vettä virrannut Aurajoessa. Dubaissa sitä (lämpöleiriä) osasi arvostaa ja nauttia, mutta nyt sen osaa ehkä hyödyntää. Töistä lähtiessä on jo vähän kylmä, hämärä ja sataa räntää. Lämpöleiri tulee tarpeeseen”, Saario sanoo.

Edellisten MM-kisojen pronssimitalin kirkastaminen, jopa kultaiseksi, on selkeä tavoite.

”Itseltäni värisuorasta puuttuu se kirkkain. Kovan työn takana se on, mutta mielestäni joukkue on nyt siinä tilassa, että onnistuminen ei vaadi vastustajan huonoa päivää”, Saario tiivistää.

Alkulohkot

A-lohko: Latvia, Sveitsi, Tshekki ja Puola.

B-lohko: Saksa, Slovakia, Suomi ja Ruotsi.

C-lohko: Italia, Tanska, Thaimaa ja USA.

D-lohko: Norja, Singapore, Venäjä ja Viro.

Suomen lohko-ottelut Uppsalassa: 27. 11. klo 20 Saksa–Suomi, 28. 11. klo 19.15 Slovakia–Suomi, 30. 11. klo 17.55 Suomi–Ruotsi.

Jatko-ottelut, jos Suomi mukana: 2. 12. klo 16.15 puolivälierä, 4. 12. klo 20.55 välierä, 5. 12. klo 14 pronssiottelu, 5. 12. klo 17.30 loppuottelu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut